Tarih: 31.10.2023 14:26

CENNET HURMASI KURUTULMAYA BAŞLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da her geçen gün popülerliği artan cennet hurmasının üretim alanı genişliyor. Merkeze yakın mahalleler ile kırsal mahallelerde üretimi yaygınlaşan Trabzon hurması olarak bilinen cennet hurmasının hasadı başladı. Gazipaşa’da rekoltesi yıldan yıla attan cennet hurması farklı şekillerde tüketiliyor. Meyve, hem ağaç dalında hem de ev ortamında olgunlaştırılarak yaş olarak tüketilebiliyor. Olgunlaşmamış cennet hurmaları bütün ya da dilimlenerek kışlık yemek için kurutuluyor. 

 

“HEM ÜRETİYORUZ HEM DE TÜKETİYORUZ”

Göçük Mahallesi’nde cennet hurması üretimi yapan Ayhan Yılmaz, topladığı cennet hurmalarını dilimleyerek, kurutmaya bıraktı. Meyvenin hem yaş hem de kurutulmuş halinin sağlığa faydalı olduğunu dile getiren Yılmaz, “Cennet hurması olarak bildiğimiz Trabzon hurmasının üretimine ve hasadına devam ediyoruz. Hasat zamanının gelmesiyle beraber kışlık yemek için kurutacağımız cennet hurmalarını topladık. Hurmaları tek tek dilimleyerek güneşe serdik. Güneş gören yerlere serdiğimiz cennet hurmaları, güneşin etkisiyle buruşup kuruyacak ve kışlık yemek için saklanmaya hazır olacak. Cennet hurmasının sağlığa faydaları ise oldukça fazla. İlerleyen yaşlarda gözlerde oluşan göme yeteneği kaybına iyi geldiğini biliyoruz. Diyet yapanlara önerilen ürünler arasında bulunur. Bizim bildiğimiz en iyi yönü ise kansızlığa iyi gelmesidir. Bunun için de hem üretiyoruz hem de tüketiyoruz. Cennet hurması tüketimini tavsiye ediyoruz” dedi. >Aysel YILDIZ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —