ÇELİK’TEN KEÇİBOYNUZU UYARISI

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, ilçedeki keçiboynuzu üreticilerini ve tüccarlarını hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

GÜNDEM 22.07.2022 16:03:00 0
ÇELİK’TEN KEÇİBOYNUZU UYARISI

Gazipaşa’da son yıllarda üretimi artan Keçiboynuzu, üreticiye gelir getiren alternatif ürünler arasında bulunuyor. Gazipaşa’da neredeyse her mahallede keçiboynuzu yetiştiriliyor. Birçok bölgede harnup olarak bilinen keçiboynuzu fiyatının yüksek olması nedeniyle hasat döneminde hırsızların hedefi haline geliyor. Keçiboynuzu bahçelerine dadanan hırsızlar, üreticilerin emek vererek yetiştirdiği mahsulleri toplayıp ortadan kayboluyor. Gazipaşa ve çevre ilçelerde keçiboynuzu hasadının başlamasıyla birlikte hırsızlık olayları baş gösterdi. Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, ilçedeki keçiboynuzu üreticilerini ve tüccarlarını hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

“ÜRÜNLERİMİZİ EMEK HIRSIZLARINA TESLİM ETMEYELİM”

Tüccarlara bilmedikleri kişilerden keçiboynuzu almamalarını tavsiye eden Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Gazipaşa’da ve çevre ilçelerde keçiboynuzu bahçelerinden hırsızlık olayları olduğunu duyduk. Kolluk kuvvetlerimiz sorumluluk bölgelerinde gerekli tedbirleri alıyor.  Ancak, üreticilerimizin de her zaman dikkatli olmasında fayda var. Senede bir kez hasadı ürünlerimizi, emek hırsızlarına teslim etmeyelim. Özellikle de tüccarlarımız bilmedikleri kişilerden keçiboynuzu almasınlar” şeklinde konuştu


Anahtar Kelimeler: ÇELİK’ KEÇİBOYNUZU UYARISI