ÇELİK’TEN KDV TEPKİSİ

GAZİPAŞA Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, yeni vergi taslağına ilişkin endişelerini dile getirerek, yeme ve gübreye uygulanacak KDV artışlarının gıda enflasyonunu iki katına çıkaracağını belirtti.

GÜNDEM 24.06.2024 09:39:00 0
ÇELİK’TEN KDV TEPKİSİ

Hükümetin Meclis'e sunmaya hazırlandığı yeni vergi taslağında yer alan bilgilere göre, yem ve gübre gibi temel tarım girdilerine yüzde 10 ila 20 arasında KDV getirilmesi planlanıyor. Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, bu artışların üretici ve tüketici üzerindeki olumsuz etkilerini vurgulayarak, tasarının geri çekilmesini talep etti.


“GIDA ENFLASYONU İKİ KATINA ÇIKAR” 
Başkan Çelik, yeni vergi taslağının TBMM’den geçmesi durumunda, üretici ve tüketicinin daha fazla ekonomik sıkıntı çekeceğini belirterek,  “Hazırlanan yeni vergi taslağına göre yeme yüzde 10, gübreye ise yüzde 20 KDV konulması planlanıyor. Gübreye ve yeme gelecek herhangi bir vergi artışı, gıda enflasyonuna iki katı olarak yansıyacaktır. Hayvancılığın en önemli girdisi olan yeme ve gübreye yansıtılacak KDV, çiftçinin maliyetini artıracaktır. Bu nedenle gübre ve yemde KDV artışı yanlış olacaktır” ifadelerini kullandı.
 

“TASARININ GERİ ÇEKİLMESİ LAZIM” 
Gazipaşa’da zor bir sezon geçiren üreticiler adına tasarının geri çekilmesinin beklediğini dile getiren Çelik, “Gübre ve yemde KDV artışı, hem gıda sanayinde hem de marketlerdeki fiyatları artıracak, böylece gıda enflasyonunun yükselmesi de yoksulluğu beraberinde getirecek.” şeklinde konuştu. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: ÇELİK’ TEPKİSİ