ÇELİK’TEN ÇKS HATIRLATMASI

GAZİPAŞA Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, 2023 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurusunun 31 Aralık 2022’de sona ereceğini bildirdi. Çelik, çiftçilerin olumsuzlukları dikkate alarak son başvuru tarihini beklememelerini istedi.

GÜNCEL 17.12.2022 12:25:00 0
ÇELİK’TEN ÇKS HATIRLATMASI

GAZİPAŞA Ziraat Odası Başkanı Çelik, 2023 üretim yılı ÇKS başvurularının eylül ayında başladığını ve 31 Aralık 2022’de mesai bitiminde sona ereceğini söyledi. Çelik çiftçilerin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca verilen mazot ve gübre, sertifikalı tohum kullanımı, sertifikalı fidan/fide kullanımı, iyi tarım uygulamaları, sertifikalı tohum üretimi, biyolojik ve biyoteknik mücadele gibi desteklerden faydalanabilmeleri için ÇKS’ye kayıtlı olma zorunluluğu olduğunu dile getirdi.

“BAŞVURULARINIZI SON GÜNE BIRAKMAYIN”

Üreticilere “Başvuruları son güne bırakmayın” uyarısı yapan Çelik, “2023 yılı ÇKS kayıt ve güncellemesi için başvuruda bulunmayan çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve desteklemelere müracaat edebilmeleri için 31 Aralık 2022 tarihi mesai bitimine kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gerekli evraklar ile müracaatta bulunmaları gerekiyor. 21 Aralık’a kadar başvuruda bulunmayan çiftçilerimiz ÇKS üzerinden yürütülen desteklemelerden faydalanamayacak. Başvurularınızı son güne bırakmayın” dedi. 


Anahtar Kelimeler: ÇELİK’ HATIRLATMASI