ÇELİK'TEN AİLELERE UYARI

.

SAĞLIK 28.06.2024 10:48:00 0
ÇELİK

GAZİPAŞA İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, ‘26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada uyuşturucu kullanımının toplumun bugününü ve geleceğini tehdit eden, maddi-manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir sorun olduğuna dikkat çekti.


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1987 yılında 26 Haziran’ı “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” olarak kabul etmesinden bu yana, her yıl 26 Haziran’da bu küresel soruna karşı farkındalık yaratmak ve dayanışmayı güçlendirmek için birçok etkinlik ve kampanya düzenlendiğini ifade eden Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, uyuşturucu kullanımının sağlığı tehlikeye atmasının yanında çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal ve ekonomik zararları da beraberinde getirdiğini dile getirdi. 


HER İLDE “YADEM” VAR
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde öncelikli halk sağlığı sorunlarından biri olan uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının Türkiye’de de en üst düzeyde kararlılıkla sürdürüldüğüne dikkat çeken Çelik, “Ülkemizde bütün illerinde ücretsiz danışmanlık ve tedavi hizmeti veren Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) var. YADEM, madde kullanımı sorunu yaşayan bireylere ve yakınlarına destek oluyor. YEDAM, kadrosundaki uzman klinik psikologlar ve sosyal hizmet uzmanlarının iş birliğinde, bağımlılıklarını yenmek isteyen bireylere ve ailelerine ücretsiz psikososyal destek hizmeti veriyor.”  ifadelerini kullandı.


“ARKADAŞ VE YAKIN ÇEVRE ÇOK ÖNEMLİ”
Çelik, uyuşturucunun ilk olarak %75’lik oranla arkadaş veya yakın çevreden temin edildiğini belirterek “Genellikle iletişim problemleri yaşanan ailelere mensup çocuklarda uyuşturucu kullanma riskinin yüksektir. 15-24 yaş dönemi ise en riskli yaş grubudur. YEDAM verilerine göre, madde kullanımı olanların %87,6’sının arkadaş çevresinde uyuşturucu veya yoğun alkol kullanımı bulunmaktadır.” dedi. > Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27