ÇELİK’E 3 SUÇTAN 3 SUÇ DUYURUSU

.

GÜNDEM 21.09.2023 09:42:00 0
ÇELİK’E 3 SUÇTAN 3 SUÇ DUYURUSU

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, görev yeri değiştirilen sendika üyesi hemşireye karşı, “Sendikal Hakların Engellenmesi”, “Nefret -Ayrımcılık” ve “Görevi Kötüye Kullanma” suçlarını işlediği gerekçesiyle Başhekim Dr. Adil Çelik hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 

 

GENEL Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 118, 122 ve 257’nci maddelerini ihlal ettiği gerekçesiyle Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.  Bununla da kalmadıklarını belirten Uğur, Başhekim Çelik’i; Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne şikayet ettiklerini dile getirdi.

 

“MAHKEME KARARINI YOK SAYDI”

Başhekim Adil Çelik’in, Antalya 2. İdare Mahkemesi kararını yok saydığını ve Anayasa 2577 sayılı Kanun ve konuyla ilgili diğer mevzuat hükümlerini tanımadığını dile getiren Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Üyemiz, Antalya Gazipaşa Devlet Hastanesi “Ameliyathane Biriminde”, “ameliyathane hemşiresi” olarak görev yapmakta iken, 01.11.2022 tarihinden itibaren Çocuk Servisi’nde görevlendirilmiştir. Söz konusu idari işlem nedeniyle Sendikamız Hukuk Müşavirliği’nin yoğun çalışmaları sonucunda Antalya 2. İdare Mahkemesi nezdinde dava açılmıştır. Antalya 2. İdare Mahkemesi, “üyemizin Çocuk Servisi’nde görevlendirilmesine” dair idari işlemi hukuka aykırı bularak, belirtilen idari işlemin iptaline karar vermiştir. Fakat Başhekim Adil Çelik, Antalya 2. İdare Mahkemesi kararını yok sayarak; Anayasa, 2577 sayılı Kanun ve konuyla ilgili diğer mevzuat hükümlerini tanımayarak; üyemizi, 01.09.2023 tarihinden itibaren tekrar “Çocuk Servisi’nde görevlendirmiştir.” Bu idari işleme karşı, Sendikamız Hukuk Müşavirliği’nin hazırlıkları sonucunda yine dava açılmıştır. Açılan dava, Antalya 3. İdare Mahkemesi’nde devam etmektedir” dedi. 

 

“HUKUK TANIMAYAN, ADALETTEN BİHABER”

Başhekim Çelik’in hukuk tanımayan tavırlar sergilediğini ileri süren Uğur, “Hukuka aykırı idari işleme karşı dava açmamızın yanı sıra, hukuk tanımayan, adaletten bihaber, mahkeme kararlarını yok sayan ve mevzuat hükümlerini uygulamaktan imtina eden Başhekim Adil Çelik Hakkında, TCK’nın 118. maddesinde düzenlenen “Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi”, TCK’nın 122. maddesinde düzenlenen “Nefret ve Ayrımcılık” ile TCK’nın 257. maddesinde düzenlenen “Görevi Kötüye Kullanma” suçları nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduk. Öte yandan, Başhekim Adil Çelik’i, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına, Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne ve Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğüne şikayet ettik. Savcılık soruşturması devam etmekte olup, kurumlar nezdinde yapılan şikayetlerimiz ile ilgili olarak da işlemlere başlanmıştır” diye konuştu. 

 

“CEZALARI ALMALARI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Söz konusu olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getiren Uğur, “Genel Sağlık-İş olarak, hukuk tanımayan, adaleti bilmeyen idarecilere karşı her zaman üyelerimizin yanında olarak; keyfi idari işlemler tesis eden idarecilerin, hak ettikleri cezaları almaları için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı. 

 

NE OLMUŞTU?

Gazipaşa Devlet Hastanesi Ameliyathane Servisi’nde hemşire olarak görev yapan Genel Sağlık-İş Sendikası İş Yeri Temsilcisi ZadifeAkbuz Kalaycı, görev tanımına aykırı bir şekilde, Çocuk Servisi’nde görevlendirilmişti.  Genel Sağlık-İş, hemşirenin mağduriyetinin giderilmesi için Antalya 2. İdare Mahkemesi’nde “Görev Tanımına Aykırı Görevlendirmenin İptali” istemiyle dava açtı. Mahkeme ise idari işlemin iptaline hükmetti. Ancak Başhekim Çelik’in mahkeme kararını uygulamadığı gibi sağlık çalışanına yönelik ‘mobbinge’ devam ettiği ileri sürülmüştü. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27