ÇELİK “TEKNOLOJİ İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRIYOR”

.

GÜNDEM 12.08.2024 11:17:00 0
ÇELİK “TEKNOLOJİ İŞİMİZİ  KOLAYLAŞTIRIYOR”

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin e-devlet sistemine entegre uygulama geliştirdiğini belirterek, uygulama sayesinde ziraat odaları tarafından verilen elektronik imzalı belgeler ile çiftçi belgelerinin e-devlet üzerinden barkod onaylı olarak indirilebileceğini duyurdu.


TARIMSAL faaliyet gösteren tüm gerçek ve tüzel kişilerin ziraat odalarına kayıt olmalarının zorunlu olduğunu dile getiren Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından tamamen online bir yazılım olan ZOBİS sisteminin devreye girdiğini belirterek, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin e-devlet sistemine entegre uygulama geliştirdiğine dikkat çekti.


ELEKTRONİK İMZALI BELGELER E-DEVLET’TEN İNDİRİLEBİLECEK
Başkan Çelik, geliştirilen uygulama sayesinde ziraat odaları tarafından verilen elektronik imzalı belgeler ile çiftçi belgelerinin e-devlet üzerinden barkod onaylı olarak indirilebileceğini ifade etti.


ZİRAAT ODASI ÜYELİĞİ E-DEVLET’TEN SORGULANABİLECEK
Tarımsal faaliyetler için ziraat odasına kayıt olmanın tek başına yeterli bir unsur olmadığını belirten Çelik, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yönetilen Çiftçi Kayıt Sistemi adında bir sistem mevcut. Ziraat odasına kayıt olduktan sonra alınan çiftçi belgesi ile İlçe Tarım Müdürlüğünden çiftçi kayıt sistemi kayıtları yapılabilir. Çiftçi kayıt sistemi verilerinin ve çiftçi belgelerinin e-devlet sistemi üzerinden sorgulanması mümkün. Ayrıca tüm vatandaşlarımız Ziraat Odası üyeliğini de e-devletten sorgulayabilir” şeklinde konuştu. >Vildan RENDE