ÇELİK: SALGINA KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

BİRLEŞMİŞ Milletler tarafından COVİD-19 salgını sonrası 27 Aralık gününün “Dünya Salgına Hazırlık Günü” ilan edilmesi sebebiyle İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, bir mesaj yayımladı.

SAĞLIK 30.12.2023 10:58:00 0
ÇELİK: SALGINA KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun COVİD-19 salgınının ortaya çıkışından bir yıl sonra, 7 Aralık 2020 tarihinde aldığı kararla, 27 Aralık gününü “Dünya Salgına Hazırlık Günü” olarak ilan ettiğini dile getiren Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, salgınların önlenmesinin, salgınlar ile mücadelede uluslararası işbirliğinin ve olası salgınlara karşı yerel, ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti.


“AMAÇ SALGINDAN EN AZ ZARAR GÖRMEK”
Çelik, salgınlar sırasında yapılacak çalışmaların önceden belirlenme amacının salgının toplumdaki etkisini azaltmak, süresini kısaltmak ve salgından etkilenenlerin en az zarar görmesini sağlamak olduğunu belirterek şöyle devam etti: “2020 ve 2021 yıllarında yaşanan küresel boyuttaki salgınlar ve sağlık krizleri, ülkemizde sağlık altyapıları ve teknolojilerine yapılmış olan yatırımın ne denli önemli olduğunu ve ülkemizin salgınlara karşı hazırlığı en üst seviyede olan ülkelerden biri olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Bu kapsamda, başta COVID-19 pandemisi ile mücadelede hizmetin en ön safında yer alan sağlık çalışanları ve mücadelenin diğer paydaşları olmak üzere tüm kamuoyunun “Uluslararası Salgına Hazırlık Günü” kutlu olsun.” >Vildan RENDE