ÇELİK: ÖDEMELER HESAPLARA YATTI

GAZİPAŞA Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, üreticileri doğrudan ilgilendiren mazot gübre desteği ödemeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 5.03.2024 10:19:00 0
ÇELİK: ÖDEMELER HESAPLARA YATTI

Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, üreticilere ödenen 2023 yılına ait mazot gübre destek ödemelerinin hesaplara yattığını duyurdu. Başkan Çelik, 1 Mart Cuma günü saat 18.00 itibariyle ödemelerin çiftçilerin hesaplarına yattığını dile getirerek, “Gübre, ilaç ve tarımsal diğer ihtiyaçlarınız için, kredi kartlarınıza yatırılan destek ödemelerini odamızın iktisadi işletmesinden kullanabilirsiniz” dedi.


ÖDEMELER NAKİT DEĞİL 
Destekleme ödemesinin nakit olarak değil sadece mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere Ziraat Bankası kartına yükleneceğini ifade eden Çelik, “Ziraat Bankasında kartı olan çiftçilerimiz herhangi bir işlem yapmayacaklar. Mazot- gübre desteği otomatik olarak bu kartlara Ziraat Bankası tarafından tanımlama yapılmıştır. Kartı olmayan çiftçiler ise kart için banka şubesi ile görüşecektir. Karttaki miktarı çiftçiler bankamatiklerden görememekte, sadece Ziraat Bankası üye iş yerlerindeki pos makinelerinde görülebilmektedir. Bu karttaki para sadece ziraat pos makinesinin olduğu gübre bayilerinde ve petrol ofislerinde kullanılacaktır. 


DİĞER ÖDEMELER 15 MART’TA YATACAK 
Kartta bu yıl kullanılmayan para miktarı için son kullanılma gibi bir tarih söz konusu değildir. İnternet bankacılığı kullanan üreticilerimiz Ziraat Bankası mobil şube, sağ alt köşedeki menü, kartlarım, banka kartlarım, hesabı seçerek, kart ayarları, hesap ekle-çıkart, virman hesabı menülerini takip ederek destekleme miktarını görüntüleyebilirler. Daha önce “Hububat Destekleme Avans Kredisi” ne başvuru yaparak mazot gübre desteği alan çiftçiler diğer ürünler için mazot gübre destekleri 15 Mart Cuma saat 18.00’de hesaplara tanımlanacak. Destek ödemelerinin Gazipaşa’daki çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyor, bol ve bereketli bir yıl temenni ediyorum” şeklinde konuştu. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27