Tarih: 21.06.2024 10:07

ÇEKİRGE İSTİLASI BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’nın yaylalarında her yaz görmeye alışkın olduğumuz çekirge istilası bu yaz da başladı. Çekirge istilasına karşı yürütülen kimyasal mücadelenin yetersiz kaldığına dikkat çeken uzmanlar, yaylalarda keklik, ördek gibi doğal çekirge düşmanlarının yetiştirilmesi gerektiğini savunuyor.


GAZİPAŞA’NIN yaylalarında ekili alanlara zarar veren çekirgeler, bu yıl da ortaya çıktı. Gazipaşa’ya bağlı Şemşin, Cimbiti, Çayıryakası, Küllin, Çataltaş yaylalarının bir bölümünü istila eden çekirge sürüleri, yaylalarda ekili alanlara ve otlak arazilere zarar veriyor. Yörede yaşayan vatandaşlar tarafından haber merkezimize gönderilen fotoğraflar, çekirge istilasının ciddiyetini gözler önüne sererken, söz konusu yaylalarda meralara zarar veren çekirgelerin sayısının kısa sürede arttığı belirtildi.


KEKLİK ÖNERİSİ
Gazipaşa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası’yla işbirliği ile geçtiğimiz yıllarda çekirgeye karşı kimyasal mücadele verilmişti. Çekirge istilasına karşı yürütülen kimyasal mücadelenin yetersiz kaldığına dikkat çeken uzmanlar, yaylalarda keklik, ördek gibi doğal çekirge düşmanların yetiştirilmesi gerektiğini vurguluyor. Son dönemlerde keklik popülasyonun düştüğü bilinen Gazipaşa’da, keklik sayısının azalmasıyla birlikte çekirgelerin arttığına dikkat çekiliyor.


Geçtiğimiz yıllarda, Şemşin, Cimbiti, Çayıryakası, Küllin, Çataltaş, Yunt, Balca, Deliktaş ile birlikte birçok yaylada çekirge istilası yaşanmıştı. >Geylani TOPALOĞLU

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —