Tarih: 21.05.2024 10:02

ÇEDES ÖĞRENCİLERİ BURSA VE ÇANAKKALE'Yİ GEZDİ

Facebook Twitter Linked-in

Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi çerçevesinde Gazipaşa İlçe Müftülüğü, öğrencilere yönelik eğitimler ve kültür gezisi programları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda müftülük tarafından düzenlenen programla Gazipaşa’da çeşitli okullarda eğitim gören lise öğrencileri Bursa ve Çanakkale’ye götürüldü. 


TARİHİ, KÜLTÜREL VE DİNİ MEKANLAR GEZİLDİ
2 gün süren gezinin ilk günü İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Habip Külekçi rehberliğinde Bursa’nın İznik İlçesinin tarihi, kültürel ve dini mekanları gezildi. Toplam 48 öğrencinin katıldığı gezinin ikinci günü ise Din Görevlisi Abdullah Coşkun ile Kur’an Kursu Öğreticileri Hatice Kısaarsan, Nuray Ören ve Arslan ve rehberler eşliğinde Çanakkale Gelibolu Adasında Şehitlikler ve Müzeleri ziyaret edildi. Özellikle büyük mücadele için vatan savunmasına katılıp şehit olan öğrencilerin hikâyesini dinleyen öğrenciler, duygusal anlar yaşadı.


MÜFTÜ BAŞAR’A TEŞEKKÜR EDİLDİ
Gazipaşa Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada “Gençliğin ihyası, geleceğin inşası için yollara revan olduk. ÇEDES Projesi kapsamında lise öğrencilerimiz ile tarihi ve kültürel değerlerimizin farkında olabilmek amacı ile gençlerimizle Bursa ve Çanakkale yolculuğu yaptık. Katkılarından dolayı İlçe Müftümüz Sayın Fahri Başar’a ve Çınar Derneği’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —