Tarih: 30.07.2024 09:14

CANIMIZ ALLAH’A EMANET!

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da bisikletiyle seyir halinde olan 6 yaşındaki çocuğun bacağına bir inşaat firması tarafından kaldırıma bırakılan inşaat demiri saplandı. Acı içinde kıvranan çocuğun imdadına itfaiye ekipleri yetişirken, çocuğun bacağındaki demir hastanede yapılan operasyonla çıkartıldı. 


GAZİPAŞA’DA akıllara durgunluk veren olay, Pazarcı Mahallesi 10016’ncı Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, annesi ve kardeşiyle birlikte Selinus Sahili’ne giden 6 yaşındaki Kazakistanlı Adil D., eve dönüş yolunda akıl almaz bir kaza geçirdi. Bisikletiyle 10016’ncı Sokak üzerinde seyir halinde olan 6 yaşındaki çocuğun bacağına bir inşaat firması tarafından kaldırıma bırakılan 12 metrelik inşaat demiri saplandı. Acı içinde kıvranan çocuğu gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Alınan ihbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. 


“BACAĞINA SAPLANAN DEMİR PARÇASIYLA HASTANEYE SEVK EDİLDİ”
Çocuğun bacağına saplanan demirin kesilmesi için itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Talep üzerine olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa İtfaiye Birimi ekipleri, çocuğun bacağına saplanan demirin dışarıda kalan kısmını kesti. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz çocuk, bacağına saplanan demir parçasıyla birlikte Gazipaşa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Çocuğun bacağındaki demir hastanede yapılan operasyonla çıkartılırken, 6 yaşındaki Adil’in bir süre olayın şokunu atlatamadığı görüldü.


GÖRGÜ TANIĞI ANNE OLAYI ANLATTI
Cadde üzerinde bulunan kaldırıma inşaat demiri istifleyen inşaat şirketinin Kesa Yapı olduğunu ileri süren anne Almagül D., çocuğunun başına gelen akıl almaz olaya tepki gösterdi. “Bu yaşanan Gazipaşa’da normal bir şey mi?” diyerek tepkisini dile getiren Almagül D., “Bu müteahhit şantiyenin dışına inşaat malzemeleri döşemiş. Demirler, kaldırımın dışına çıkıp, yola doğru gitmiş. Oğlum denizden şehir merkezine doğru cadde boyunca bisiklete biniyordu. Yola çıkan demir oğlumun bacağına saplandı. Yoldan geçenler ambulans çağırdı, ambulans ve kurtarma ekipleri geldi, demir kesildi, oğlum benimle birlikte Gazipaşa Devlet Hastanesine götürüldü” dedi. 


Gazipaşa’da yaşayan vatandaşların dikkatli olmasını isteyen talihsiz çocuğun annesi, “Türklerin ne kadar dost canlısı ve şefkatli olduğuna hayran kaldım. O anda yardım ettiler, bir anda insanlar ortaya çıktı, arabalar yardım etmek için durdu, ambulanslar ve kurtarıcılar çok çabuk geldi. Çalışmasına rağmen gelip bana yardım eden arkadaşıma teşekkür ediyorum” dedi. 


DENETİMLER YETERSİZ
Gazipaşa’da 6 yaşındaki çocuğun başından geçen akıl almaz olay, ilçenin ne kadar sahipsiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Zabıta ekipleri, inşaat firmalarının kaldırım işgallerini görmezden gelirken, inşaatlarda meydana gelen iş kazaları da “İş sahaları yeterince denetlenmiyor mu?” sorusunu akıllara getirdi. Son yaşanan talihsiz kazayla birlikte inşaatlarda yaşanan iş kazalarının yetersiz denetimlerden kaynaklandığını belirten vatandaşlar, işgallere ve iş kazalarına karşı yetkilileri göreve çağırdı. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —