CANER CİNSİ NARIN HASADINDA SONA GELİNDİ

GAZİPAŞA’DA üretimi yapılan Caner cinsi narın hasadında sona gelindi. Üzeri dikensiz ve çekirdeksiz olan Caner cinsi narın, geçen yıla göre hasadında 20 gün gecikme yaşandı.

GÜNDEM 20.09.2023 14:22:00 0
CANER CİNSİ NARIN HASADINDA SONA GELİNDİ

Ilıman iklimi ve verimli topraklarıyla 12 ay üretimin devam ettiği Gazipaşa, Türkiye’nin sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan üretim merkezlerinin başında geliyor. Örtü altı ve açıkta yapılan tarımsal üretimle her tülü sebze ve meyve ile tropikal meyvelerin yetiştiği Gazipaşa’da Caner nar cinsi narın hasadı devam ediyor. Göçük Mahallesi’nde Ayhan Yılmaz’ın üretimini ve ticaretini yaptığı Caner nar cinsi üzeri dikensiz çekirdeksiz narın hasadı bu yıl 20 gün gecikti. Meyvenin bu yıl hava şartlarından dolayı geç olgunlaştığını dile getiren Yılmaz, olgunlaşma zamanı gelmeden ürünlerin hasadına başlanmaması gerektiğini dile getirdi.

 

“HASADA 20 GÜN GEÇ BAŞLADIK”

Caner cinsi narı bilen vatandaşların bu ürüne talep gösterdiğini dile getiren Yılmaz, “Hava şartlarından dolayı geçen yıla göre nar hasadımız 20 gün geç başladı. Geçen yıl 19 Temmuz’da başladığım nar hasadına, bu yıl hava şartlarından dolayı 20 gün geç başlamak zorunda kaldım ve 8 Ağustos’ta hasada başladım. 21 Eylül’de hasadımı tamamlamış olacağım inşallah. Cinsinin özelliği gereği daha erken yetişen Caner nar üretimini severek yapıyorum ve ayrıca bu benim için artık bir hobi oldu. Tarlamda bulunan bütün nar ağaçlarımı topladıktan sonra toptan satıyorum. Caner nara talep çok, ayrıca suyunu da sıkıyoruz, nar suyunun birçok faydası var ve herkese öneririm” dedi.

 

“NARIN SUYUNU DA SIKIYORUZ” 

Topladıkları narları çeşitli şekillerde değerlendirdiklerini söyleyen Yılmaz; “Narı sadece toplayıp meyve olarak satmıyoruz, narın suyunu da sıkıyoruz. Nar sıkma makinem var ve bizzat kendim nar suyu sıkıyorum. Sağlık açısından faydaları çoktur ve alıcıların talepleri arasında nar suyu da bulunuyor. Bu işi yapmaktan çok mutluyum ve her yıl ve bu sene olduğu gibi inşallah seneye de nar üretimi ve hasadı yapmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı. 

Sağlık deposu olarak gösterilen ve birçok faydası olduğu bilinen Caner narın faydaları ise şu şekilde:

*Antioksidan zenginidir

*Bağışıklık sistemini güçlendirir

*Kanser riskini düşürebilir

*Kalp damar sağlığını destekler

*Enfeksiyon hastalıklarına karşı korur

*Sindirimi kolaylaştırır

*Cildi besler ve gençleştirir

*Ağız ve diş sağlığını korur >Aysel Yıldız


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    38,02% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2828,65% 0,93
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27