CAM ŞİŞELER YANGINA DAVETİYE ÇIKARIYOR

GAZİPAŞA’DA ormanlık alanlara bilinçsizce atılan cam ve pet şişeler tehlike saçıyor. Güneşte mercek görevi gören şişeler, orman yangınlarına davetiye çıkarıyor.

GÜNDEM 20.08.2024 09:44:00 0
CAM ŞİŞELER YANGINA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Ülkemizde yaşanan orman yangınları nedeniyle binlerce hektar orman arazisi zarar görürken, sıcak havanın etkili olduğu Gazipaşa’da yangın riskinin yüksel olduğu bölgeler arasında bulunuyor. İlçemizde özellikle tarım, piknik yapılan alanlarla doğal güzelliklere sahip bölgelerde yapılan dikkatsizlikler, büyük yangınlara yol açabiliyor. Anız yakmak, ormanlık alan sigara izmariti atmak, kundaklama gibi eylemler orman yangınlarını tetiklerken, çevreye duyarsız kişiler tarafından atılan cam ve pet şişeler, yangın riskini beraberinde getiriyor. Yüksek ısı ile camın mercek görevi görerek kuru otları tutuşturması yangınları tetikliyor. Gazipaşa’da ormanlık alanlara bilinçsizce atılan cam ve pet şişelerin tehlike saçtığını belirten vatandaşlar, ilçe sakinlerini daha duyarlı olmaya davet ediyor. 
 

DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİLER
Çevreye cam madde içerikli çöplerin atılmasına tepki gösteren duyarlı vatandaşlar; “İlçemizde son zamanlarda sık sık karşılaştığımız yangınlar bizi ürkütüyor. Bunun üzerine bir de duyarsız kişiler ve alkol tüketen kişiler, cam şişeleri ve alkol şişelerini bilinçsizce çevreye atıyor. Çalılık alanlarda da karşılaştığımız manzara yine aynı ve cam şişeler tehlikeli bir vaziyette çalılık alanlara atılmış. Biz çevre duyarlıları olarak şişeleri bir araya toplayarak çöpe attık ancak sadece bizim duyar göstermemizle ortadan kalkacak bir durum değil. Özellikle yangın riskinin arttığı bugünlerde durumu zorlaştırmamak ve yangına sebebiyet verebilecek durumlardan kaçınmak adına vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştular. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: ŞİŞELER YANGINA DAVETİYE ÇIKARIYOR