Tarih: 27.10.2023 15:18

ÇALIŞKAN’DAN FİLİSTİNDAVASI İÇİN 7 ÖNERİ

Facebook Twitter Linked-in

Filistin davasının başarısına kilitlendiklerini dile getiren Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, “Bunun için tüm yurtta alanlardayız. Artık kınama yerine somut adımlar atılması gerekiyor. Filistin direnişini destekliyorsak, Türkiye’nin güvenliğini istiyorsak, Siyonizmin ve Emperyalizmin yenilmesini istiyorsak, Ak parti hükümeti dış politikasını derhal değiştirmelidir.” dedi 

İlçe Başkanı Çalışkan, “Dışişleri Bakanlığı, bizim bakanlığımızdır. Hükümet bizim hükümetimizdir. Cumhurbaşkanı bizim Cumhurbaşkanımızdır.Yüreklerimiz Filistin için çarpıyor. Türk milleti ve bütün insanlık Filistin davası ile beraberdir. Zaman harekete geçme zamanıdır. Ancak gelinen aşamada ABD Emperyalizmine ve İsrail Siyonizmine karşı, Gazze’deki vahşete ve soykırıma karşı, lanetlemeler, kınama ve sözlü tepkiler yetmez. Harekete geçme zamanı gelmiştir. İçimizi rahatlatmak için değil, sonuç almak için alanlardayız. Bugün Kürecik Üssü’nde, İncirlik Üssü’nde, Ankara’da, İstanbul’da, Diyarbakır’da ve yurdun dört bir yanında çözüm için toplanıyoruz.” diyerek 7 maddelik çözüm önerilerini ise şu şekilde sıraladı: 

 

1-Suriye ile her alanda işbirliği yapılmalıdır.

Türkiye, Suriye, İran, Rusya ve Irak ortak harekatla Suriye’nin kuzeyindeki bölücü terörü PKK–DEAŞ vb. bütün örgütler temizlenir. En önemlisi ikinci İsrail planına en büyük darbe vurulur. Sadece bu adım bile dünya dengelerini değiştirir ve Filistin ne en büyük destek olur.

2-ABD ve NATO tarafından kullanılan incirlik ve Kürecik Üsleri derhal Türk Silahlı Kuvvetlerimizin denetimine alınmalı, ABD ve NATO askerleri ülkelerine gönderilmelidir.

3-Yanlış Ukrayna politikasından acilen vazgeçilmelidir. Çünkü Ukrayna Karadeniz’deki Yunanistan’dır ve bugün İsrail ile birlikte Filistin’e karşıdır. ABD, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile beraberdir. Kiev sokakları İsrail bayrakları ile donatılmıştır. Bu durumda Rusya ya dirsek atan, Ukrayna’ya ticaret kılıfı altında silah satanlar, Türkiye’ye en büyük müttefik olan Rusya’yı karşısına alır. Rusya Ukrayna da ABD ve NATO ile savaşmaktadır. Bu savaş Türkiye’nin ve Filistin’in de savaşıdır.

 

TÜRKİYE NATODAN ÇIKMALI!

4-İsveç in NATO üyeliği derhal reddedilmelidir. NATO’ya evet Filistin’e ihanettir. NATO’ya evet Türkiye’ye ihanettir. NATO’dan kurtulan Türkiye iç cephesini geliştirir ve sağlamlaştırır.

5-Batılı finans merkezlerine bağlı iflas eden atlantikçi borçlanma ekonomisi derhal terk edilmelidir. Londra ve Newyork bankalarından para dilenmek yerine, acilen milli üretici program yürürlüğe konmalıdır.

6-Yurtdışına kaçırılan halkımızın alın teri ile kazanılmış 500 milyar doları Türkiye’ye acilen getirilmelidir. Hükümet bu konuda masaya yumruğunu vurmalıdır. Bu büyük kaynağa el konulmayacak, Türkiye de yatırıma sevk edilecektir. O paraların sahiplerine de sesleniyoruz. ABD’nin, batılı emperyalistlerin hukuku yoktur, zorbalığı vardır. Giderek artan gerilimde, o paralarınızda emperyalist haydutluğun hedefindedir ve güvende değildir.

7-KKTC’nin tanınması için, Türkiye gibi NATO tertibi ile karşı karşıya olan ülkelerden başlayarak doğru strateji ve eylem planı hayata geçirilmelidir. Bugün yaşanan manzara KKTC’nin stratejik önemini bir daha göstermiştir. Vatan Partisi, bu konuda Abbazyaile ortakbildiri imzalamıştır. Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti, İran başta olmak üzere çok sayıda ülke ile doğru bir dış politika ile KKTC’yi tanıyacaktır. Abbazya KKTC’nin tanınması için kilit ülkedir. Türkiye derhal bu sürecin önünü açmalıdır.

“Bu çözüm önerilerini Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize ilettik.” diyen Çalışkan, bütün toplum öncülerini ve kamuoyunu bu siyaset etrafında birleşmeye davet etti.>Aysel YILDIZ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —