ÇALIPINAR VE AYDINCIK'TA YAZIN SU SORUNUNA SON

.

GÜNDEM 21.03.2024 08:51:00 0
ÇALIPINAR VE AYDINCIK

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Gazipaşa’nın komşu iki mahallesi olan Aydıncık ve Çalıpınar’da özellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu sorununu çözüme kavuşturdu. ASAT, iki mahallenin ortak kullandığı deponun kapasitesini artırarak, yeniledi. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü tarafından Gazipaşa’da verimlilik ömrünü tamamlamış içme suyu depolarının yenilenmesi için yürütülen çalışmalar hız kesmeksizin devam ediyor. Gazipaşa’da ömrünü tamamlayan içme suyu depoları bir bir yenileniyor. Son olarak ilçeye bağlı Aydıncık ve Çalıpınar mahallelerinin ortak kullanımındaki 100 m³’lük bir depo daha kapasitesi arttırılarak yenilendi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ASAT Gazipaşa Şube Müdürü Erhan Özbudak, “Gazipaşa ilçemiz Aydıncık ve Çalıpınar mahallelerinin ortak kullandığı depo özellikle yaz aylarında yetersiz geliyordu. Mevcut depo kotundan 25 metre daha yüksek bir kota 150 m³’lük prefabrik yeni bir depo yaparak, devreye aldık. Böylece her iki mahallemize de daha verimli, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ihtiyacı kurumumuzca karşılanmıştır” dedi.


MUHTAR ÇELİK VE GÜRGEN’DEN TEŞEKKÜR
Çalıpınar Mahalle Muhtarı Barış Çelik, çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Büyükşehir Belediyemiz mahallemiz için son derece önemli olan bir eksiği daha giderdi. Özellikle yaz aylarında yaşadığımız içme suyu  problemi yapılan yeni depomuz ile birlikte son bulmuş oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ederim” dedi.


Aydıncık Mahalle Muhtarı Ahmet Gürgen de “Her iki mahallemizin de ortak kullanımında olan eski depomuz başta kapasitesinin yetersiz olması ve ortak kullanımından kaynaklı birçok sorunu beraberinde getiriyordu. ASAT Genel Müdürlüğümüz, kısa sürede yeni depomuzu tamamladı. Hem depomuzun kapasitesinin arttırılması, hem de kullanımların ayrılması sayesinde yaşadığımız birçok problemi de geride bırakmış olduk” diye konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27