BÜYÜKŞEHİR ÇÖP İŞİNE EL ATTI: GAZİPAŞA'YA ÇEVRE DOSTU PROJE

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa’da önemli bir yatırımın daha temelini attı. İnşaat çalışmasına başlanan Katı Atık Çöp Aktarma İstasyonu ile birlikte ilçe açığa dökülen çöplerinden kurtulmuş olacak.

17.08.2022 13:43:00 0
BÜYÜKŞEHİR ÇÖP İŞİNE EL ATTI: GAZİPAŞA

GAZİPAŞA’DA vahşi depolamayla biriktirilmekte olan ve çevreye olumsuz sonuçlar doğuran şehir çöplüğünden kurtuluyor. İlçeye bağlı Koru Mahallesi Denizüstü mevkiinde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Katı Atık Çöp Aktarma İstasyonu yapılıyor. İnşaatına başlanan aktarma istasyonu tamamlandığında Gazipaşa’da artık çöp dağları olmayacak.

ÇÖPLER ALANYA’YA GİDECEK

Yapılmakta olan tesiste bekleyen araçlara ilçeden toplanan katı atıklar yüklenecek ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’daki Katı Atık ve Bertaraf Tesisine aktarılacak. Tesisin kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Tesisin tamamlanması ile Gazipaşa’daki vahşi çöp alanı kapatılarak doğaya kazandırılacak. Yapılacak çalışmayla doğa nefes alacak.

“TESİSİMİZ ŞİMDİDEN GAZİPAŞA’MIZA HAYIRLI OLSUN”

Projeyle birlikte doğaya bırakılan çöplerin artık çevreye zarar vermeyeceğini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Zafer Tan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’in girişimleriyle Gazipaşa’mıza önemli bir yatırım yapıyoruz. Katı Atık Çöp Aktarma İstasyonu tamamlandığında Gazipaşa’mızda açığa çöp dökülmeyecek.  Gazipaşa’nın çöpleri bu tesiste toplanıp, Alanya’da bulunan Katı Atık ve Bertaraf Tesisine gönderilecek. Alanya’daki tesiste işlenecek çöpler geri kazandırılacak. Tesisimiz şimdiden Gazipaşa’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27