Büyükakça Zeytincilik ödüle doymuyor

.

GÜNDEM 22.05.2023 11:12:00 0
Büyükakça Zeytincilik  ödüle doymuyor

MUSTAFA Büyükakça Zeytinyağı markası ile 16.Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’na katılan ve altın madalya kazanan Büyükakça Zeytincilik, Zeytinyağı Akademisinin organize ettiği Olive İstanbul IOOC Uluslararası Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışmasında gümüş madalya kazandı. 

Yurt içinde yapılan Türkiye geneli ve uluslararası yarışmalara katılan Büyükakça Zeytincilik ödüle doymuyor. Katıldığı her yarışmadan derece elde ederek kalitesinin tesadüf olmadığını bir kez daha kanıtlayan Büyükakça Zeytincilik, Mustafa Büyükakça Zeytinyağı markası ile Zeytindostu Derneği tarafından bu yıl 16’ıncısı düzenlenen “Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması”na katılmış ve altın madalya kazanmıştı. Son olarak Zeytinyağı Akademisi’nin düzenlediği 2’nci Olive İstanbul IOOC 2023 Uluslararası Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışmasına katılan Büyükakça Zeytincilik, ödül koleksiyonuna bir ödül daha ekledi. Yarışmaya; Mustafa Büyükakça Zeytinyağı markası ile katılan Büyükakça Zeytincilik, Gazipaşa’da üretilen tavşan yüreği zeytininden elde edilen soğuk sıkım sızma zeytinyağının yarıştığı kategoride gümüş madalya almaya hak kazandı. 

“GÜMÜŞ MADALYAYLA ONURLANDIRILDIK”

Alının ödüllerle gurur duyduklarını dile getiren Büyükakça Zeytincilik Sahibi Zafer Tan, Zeytinyağı Akademisinin organize ettiği ve bu yıl ikincisi düzenlenen Olive İstanbul IOOC Uluslararası Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışmasında Mustafa Büyükakça Zeytinyağı markası ile katıldığımız yarışmada Antalya Tavşan Yüreği zeytininden elde ettiğimiz soğuk sıkım sızma zeytinyağımız gümüş madalyayla onurlandırıldı. Daha önce de belirttiğim gibi; böyle özel yarışmalarda elde ettiğimiz ödüller, bölgedeki zeytin yetiştiricilerinin elde ettiği yağların pazarlanmasına çok büyük katkısı var. Bu yarışmada sadece yurt içindeki üreticiler değil, Yunanistan, İtalya, İspanya ve Portekiz gibi ülkelerden de üreticiler yarıştı. Onun için aldığımız bu ödül hem bizim hem de Gazipaşalı üreticiler açısından çok önemli. Büyükakça Zeytincilik olarak 2014 yılından bu yana toplam 11 tane ödül aldık. Gazipaşa, üretilen zeytin ve zeytinyağı ile hem tüketici anlamında hem üretici anlamında Türkiye’nin markası haline geldi. Ödülümüz bize ve Gazipaşa’ya hayırlı olsun” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27