BURSLULUK SINAVI YARIN!

MİLLİ Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 21 Nisan’da (yarın) ilçeden bin 435 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

GÜNDEM 20.04.2024 12:07:00 0
BURSLULUK SINAVI YARIN!

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ile öğrenciler burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanıyor. Daha önce öğretim yılı bitmeden yapılan bursluluk sınavları, koronavirüs salgını nedeniyle eylül ayı itibarıyla gerçekleştiriliyordu. Bu yıl 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden yaz tatili öncesinde öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için 21 Nisan 2024 tarihinde, eğitim öğretim yılı tamamlanmadan yapılacak. Sınav, yarın tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00’da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek.
 

BURSLULUK SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA
Bursluluk sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgilerin yer aldığı Bursluluk sınavı giriş belgesi http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayınlandı. Sınav giriş belgesi yayınlandığı andan itibaren öğrenciler TC kimlik no ve doğum tarihini yazarak sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine ulaşabilecek. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler ise yayımlanacak olan “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024”te yer alacak.
 

“GAZİPAŞA’DAN BİN 435 ÖĞRENCİ KATILACAK”
Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na (İOKBS) ilçeden bin 435 öğrencinin katılacağını ve 194 öğretmen ve idarecinin de sınavda görev alacağını dile getirdi. Müdür Gül, öğrencilerin Gazipaşa’da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Ortaokulu, Fen Lisesi, Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi, Avukat Kemal Akça İlkokulu ve Anadolu Lisesi’nde sınava gireceğini ifade ederek, bütün öğrencilere başarılar diledi. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: BURSLULUK SINAVI YARIN!