“BURAYA KADIN ELİ DEĞMELİ”

.

SİYASET 24.11.2023 08:02:00 0
“BURAYA KADIN ELİ DEĞMELİ”

AK Parti’den Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Esen Diler, kendisine ait seçim irtibat ofisinde Gazipaşa basının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi ve ilçede olması gereken belediyecilik hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.


GAZİPAŞA’DA, önceki gün AK Parti’den Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu duyuran ve AK Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı’na resmi başvuru dosyasını teslim eden aday adayı Esen Diler, D-40 Karayolu eski İş Bankası üzerinde kendisine ait seçim irtibat ofisinde Gazipaşa basının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.
 

“MEMLEKETİMİN HİZMETİ İÇİN İSTİFA ETTİM”
Memleketi Gazipaşa’ya hizmet etmek için ‘İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü’ görevinden istifa ettiğini dile getiren Diler, basın mensuplarına kısaca kendinden bahsederek şöyle konuştu: “31 Mart 2024 seçimleri için Gazipaşa’dan Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvurdum. 1970 Gazipaşa doğumluyum. Gazipaşalı bir öğretmen anne-babanın çocuğuyum. İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimimi Gazipaşa’da tamamladım. 1986’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü kazandım ve 1990’da mezun oldum. Sonrasında Kredi ve Yurtlar Kurumu Ziraat Bankası Basın Yayın Genel Müdürlüğü’nde çalıştıktan sonra 2018’de Cumhurbaşkanlığı Teşkilat Sisteminden sonra İletişim Başkanlığı’nda çalışmaya başladım. 2011 yılında Antalya’ya geldikten sonra Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü olarak görevimi sürdürüyordum, 2018’den sonra da İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü olarak görevime devam ettim ve Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adaylığı için istifa ettim. Son derece gururla yürüttüğüm görevimden memleketimin hizmeti için istifa ettim.” 
 

“İLÇEMİN SORUNLARINA HAKİMİM”
Gazipaşa’ya sık sık geldiğini ve basın aracılığı ile de ilçenin sorunlarına oldukça hakim olduğunu belirten AK Parti Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Esen Diler, “Bu süreçte hem Gazipaşa’nın sorunlarından hareketle hem de gittiğimiz, gördüğümüz yerlerdeki ilçelerde ve şehirlerde olumlu şeylerden örnek alarak, olumsuzlardan ders çıkarmaya çalışarak Gazipaşa için neler yapılabilir sorusunu düşündük ve bu anlamda birtakım projeler hazırladık” dedi.
 

TARIM VE TURİZM AYNI ANDA YAPILMALI
İlçede olması gereken belediyecilik hizmetlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Diler, şahit olduğu ve acilen yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı: “Gazipaşa’da şu anda halkta en fazla gündem yaratan konunun imar uygulamaları olduğunu görüyoruz. İmar planı uygulamalarına ve 18 uygulamalarına ihtiyaç olduğunu görüyoruz, öncelikle bunun çözülerek yaşanılabilir bir kent haline dönüştürülmesi lazım. Yolların, okul alanlarının vs, düzenlenmesi için düzenli bir imar planı ve 18 uygulaması gerekli. Bir diğer derin sorun otopark sorunu. Şu anki durumda oluşan araba yığını görüntüsü Gazipaşa’ya köhne bir görüntü veriyor. Otopark sorununun çözülmesi gerekiyor. Kanalizasyon çok ciddi bir sıkıntı. Kanalizasyon ve arıtma ile ilgili ciddi bir eylemde bulunulması gerekiyor. Su boruları da sıklıkla gündeme geliyor ve halkın sağlığı için o boruların acilen değişmesi gerekiyor. Konuşmalara yakından şahit oluyorum ve turizm ile tarım birbirinin düşmanıymış gibi bir algı yaratılıyor. Bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Değerli tarım alanlarımız var ama turizme de çok elverişli yerlerimiz var. Bu şehirde ikisi de yapılmalı. Buna balıkçılık, hayvancılık ve tıbbi aromatik bitkileri de ekleyebiliriz. Hepsine çok uygun yerlerimiz var. 
 

“KADIN KOOPRERATİFİNİN KAZANCINI ARTTIRMAK LAZIM”
Yurt içi ve yurt dışında, yurt dışında kardeş belediyeler başta olmak üzere belli kriterler koyarak her kesimden gençleri farklı kültürleri de tanıtmak amacıyla programlar koyabiliriz. Özellikle buna sanayideki gençlerimizi dahil etmek istiyorum. Belli bir grup Türkiye içinde farklı bir şehre, belli bir grup farklı bir ülkeye gidebilir ve bu belediyelerin yapamayacağı bir şey değil. Normal şartlarda okuyan öğrenciler bir şekilde diğer ülkelere gidip gezme fırsatı bulabilir ama sanayideki genç için bu daha zor. Bir haftalık programlarla yapılabilecek şeyler bunlar. Kadın Girişimciler Kooperatifimiz var ama onun işlevini ve kazancını çok daha arttırmak lazım. Bu kazancı kadınlarımıza daha çok sağlamak lazım. Bir kütüphaneye ihtiyacımız var. Gazipaşa zaten okuyan bir yer ve Gazipaşa’ya güzel bir kütüphane kazandırmak boynumuzun borcu. Eski hastane yaşlı kreşi haline getirilebilir. Yaşlı anne babasına bakan çalışan kişiler, aynı çocuklarını kreşe bırakır gibi anne babasını oraya bırakıp iş çıkışı alabileceği bir ortam haline getirilebilir. Bura; içinde sigara bırakma merkezi, psikolog, diş ünitesi vs, barındıran bir yapı olabilir. Köylerimizde sağlık hizmeti almak için şehre gelemeyenler var. Hasta- yaşlı ilgilenecek kimsesi olamayan yada maddi durumu olmayıp buraya gelemeyenler var. Belediyenin buna çözüm getirmesi ve bir doktoru, ambulansı, aracı köylere sevk etmesi zor bir şey değil. Bu hizmeti köylere verebiliriz.
 

“GAZİPAŞA’NIN İKİZİNİ YARATACAĞIZ”
İmar planı hakkında yatay mimari bana daha mantıklı geliyor. “Dijital İkiz Projesi” ile Gazipaşa’nın bir ikizini yaratacağız. Özellikle yağmurlu havalarda oluşan su birikintileri için yükseltilerin ve eğimlerin olduğu yerler tespit edilerek çalışma yapılmalı. “Dijital İkiz”de de denizin havasını kesmeyecek şekilde ve oradaki evlerin güneşini engellemeyecek şekilde projeler yapılmalı ve Gazipaşa’ya girildiğinde “Dijital İkiz” farkını gösterecek ve o zaman buna çok daha rahat karar vereceğiz. Yatay mimariyi daha doğru buluyorum ama duruma göre bize nereyi gösterirse o şekilde ilerlemeyi düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm olacak olan alanlarda da benim görüşüm; daha fazla yeşil alan bırakarak ada bazında kentsel dönüşüm olmalı, bina bazında değil. Doğa görüntümüz çok güzel ama bizlerin bunun üzerine eklememiz gereken projeler var.” 
 

“ZAMAN HİZMET ZAMANI”
Kadın aday adaylığının kendisine artı kazandırdığını kaydeden Diler, “Gazipaşa, açık fikirli, değişime dönük ve kadına önem veren bir yer. Buraya da bir kadın eli değsin diyen çok kişi var. Tüm belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bizim yapacağımız şey önümüze bakmamızdır ve zaman hizmet zamanıdır” dedi. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: “BURAYA KADIN DEĞMELİ”