Tarih: 08.05.2023 13:23

“BU SEÇİM KADER SEÇİMİ”

Facebook Twitter Linked-in

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Aksoy, MHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda Gazipaşalı muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve üyeleri, parti yöneticisi, meclis üyeleri ve Gazipaşalı MHP’lilerle bir araya geldi. Cuma akşamı, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Düğün ve Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa, MHP Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Aksoy, MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Hüseyin Yıldız, MHP Gazipaşa İlçe Numan Terzi, MHP Gazipaşa Belediye meclis üyeleri Avni Atay, Murat Özgen ve Adem Uludağ, Ülkü Ocakları Gazipaşa İlçe Başkanı Emre Görgülü, Ülkü Ocakları Alanya İlçe Başkanı Yavuz Uysal, parti yöneticileri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. 

“MUSTAFA AKSOY’U SİZLERE EMANET EDİYORUM”

MHP İlçe Başkanı Numan Terzi, birlikte yenilen akşam yemeğinin ardından programın açılış konuşmasını yaptı. MHP Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Aksoy’u Gazipaşa halkına emanet ettiklerini dile getiren Terzi, “14 Mayıs Pazar günü cumhurbaşkanı ve milletvekili seçmek için sandık başına gideceğiz. Bu anlamda Milletçi Hareket Partisi’nden de Antalya 3. sıra milletvekili adayımız;  kendi evladımız, ilçemizin çocuğu, kardeşimiz Sayın Mustafa Aksoy beyefendidir. Buna karşılık bugün de sayın muhtarlarım, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve sandık kurumlarımızla bir araya geldik. Sayın Mustafa Aksoy’u sizlere emanet etmek için, sizlerle buluşturmak için bu toplantıyı düzenledik. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

“BU SEÇİM TAM MANASIYLA BİR KADER SEÇİMİDİR”

Başkan Terzi’nin ardından konuşma gerçekleştiren MHP Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Aksoy, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekti. Seçimlerin kader seçimi olduğunu vurgu yapan Aksoy, “Öncelikle şunu ifade etmek isterim; 14 Mayıs’ta bir seçim var. 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçim tam manasıyla bir kader seçimidir. Bu seçim hem cumhurbaşkanı seçimi hem de milletvekili seçimidir. Sizler televizyon başında seçimle ilgili olup bitenleri gördüğünüz kadarıyla takip ediyorsunuz. Ancak şunu da belirtmek isterim ki; burada bulunan çok kıymetli muhtarlarımız var. Bu muhtarlarımız bağımsız olarak aziz milletimizin karşısına çıkıyorlar ve kendi azalarıyla beraber tam manasıyla bağımsız olarak seçimleri kazanıyorlar. Yani tam manasıyla demokratik bir yarış içerisinde seçimleri kazanıyorlar. Onun için bu muhtarlarımızın elbette ki bir dünya görüşü ve bir fikri vardır. Oy vermiş olduğu bir partisi vardır. Başta buna saygı duyduğumuz ve duyacağımızı ifade ederek başlamak istiyorum. Bu muhtarlarımın MHP’ye, kardeşlerine, hemşerilerine oy vereceklerine inancım tam ama verseler de Allah razı olsun vermeseler de razı olsun. Bu seçimler önemli dedik, kader seçimi dedik, ülkenin kaderi, bütün Türk soydaşlarını bağlayan bir kader seçimidir” dedi.

“TARİH 100 YIL ÖNCE BİR DAHA SİLİNMEMEK ÜZERE YAZILDI”

İYİ Parti’ye, partinin “14 Mayıs’ta tarih yazacağız” sloganı üzerinden yüklenen Aksoy, Türkiye Cumhuriyeti’nde tarihi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yazdığını dile getirdi. Amaç ve gayelerinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından yazılan tarihe sahip çıkmak olduğunu ifade eden Aksoy, “Bir siyasi parti var. Görüyorsunuz ki; “14 Mayıs’ta tarih yazacağız” diye sloganlarla, afişlerle meydanlara çıkıyorlar. Onlara şunu ifade etmek istiyorum: Siz tarih yazacağız diyorsunuz ama bizim ecdadımız bundan 100 yıl önce bir daha silinmemek üzere tarih yazmıştır. Dolayısıyla sizin yeniden yazacağınız bir tarih yok. Ancak şer odaklarıyla, dünyada emperyalist sömürgeci devletlerle, ebedi Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletinin düşmanlarıyla bir olursunuz. Dolayısıyla tarih yapılmasıyla alakalı değerlendireceğimiz tek şey vardır. O da; bundan 100 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşlarının kazımış oldukları tarihtir. Bu topraklara, ecdadımızın tarihine sahip çıkmak bizim için son derece önemlidir” diye konuştu. 

“BAHARLARI KANDİLE Mİ GETİRECEKSİNİZ?”

HDP’nin destek verdiği CHP’ye de yüklenen Aksoy, “Yine, bir siyasi parti çıkıyor diyor ki; “Yine baharlar gelecek.” Biz biliyoruz ki bundan 4 yıl önce yapılan yerel seçimlere “Martın sonu bahardır” sloganlarıyla çıktılar. Ama 4 yıldır ülkemizdeki birçok büyükşehirde, martın sonunda baharın gelmediğini çok yakinen biliyoruz. Onlara soruyoruz: “Yine baharlar gelecek” derken acaba baharları Kandile mi getireceksiniz? Baharlar gelecek derken Selahattin Demirtaş’a özgürlük diye mi bahar getireceksiniz? Dolayısıyla burada bu seçime giderken ittifaklar var. Bir tarafta Cumhur İttifakı, bir tarafta Millet İttifakı var. Elbette bu ittifaka, oradaki siyasi partilere daha önce oy vermiş hemşerilerimiz vardır ve var olacaktır. Biz oy veren seçmenlerimize, aziz milletimize diyecek bir şeyimiz yok ama oy verdikleri ve verecekleri ittifakın üst yönetimlerinin kimlerle alakalı, kimlerle bağlantılı olduğunu da burada samimiyetle ifade etmek durumundayız. Bu da bizim boynumuzun borcu…” dedi. 

“GAZİPAŞA’DAN BÖLÜCÜ ÇIKMAZ”

“Gazipaşa’da asla bölücü yoktur” diyen Aksoy, “Elbette ki 14 Mayıs’ta Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a helal bir oyunuzu istiyoruz. Bunun yanında MHP hanesine hemşerilerimden bir oy istiyorum. MHP’ye vereceğiniz bir oy aynı zamanda kendi kardeşiniz, hemşerinize vereceğiniz bir oy olacaktır. Gazipaşa ilçemizin bir özelliğini sizlere aktarmak istiyorum: Her türlü değişik dünya görüşüne mensup insanlarımız bu ilçede vardır. Bu ilçede iyi bir solcu vardır, iyi bir sağcı vardır, iyi bir demokrat vardır, iyi bir muhafazakâr vardır, iyi bir milletçi vardır ama biliniz ki ve gurur duyunuz ki asla bölücü yoktur. Bu ilçede FETÖ’cü, Pensilvanya’dan icazet alan bir vatandaş yoktur. Terör örgütüyle bağlantısı olan vatandaş yoktur. Bu sebeple her bir hemşerimle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. 

“KENDİMİ ÖNCE ALLAH’A, SONRA DA SİZE EMANET EDİYORUM”

Gazipaşa halkından destek isteyen Aksoy, “14 Mayıs seçimlerinde Gazipaşa’dan güçlü bir ses çıkmasını istiyorum. Gazipaşa’da vatandaşlarımızın önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak demokrasiye plan inancımız nedeniyle sandığa gitmelerini ve sandığa sahip çıkmalarını istiyorum. Sandığa sahip çıktıklarında geleceklerine sahip çıkmış olacaklardır. Sandığa gittiklerinde kendi vicdanlarıyla perdenin arkasında kaldıklarında, bu kardeşlerine oy verdiklerinde onlara elbette ki ömür boyu teşekkür edeceğiz. O sebeple ben kıymetli hemşerilerimin dün olduğu gibi yarın da nefesim yettiğince 7/24 hizmetlerinde olacağım ve bunun altını çizmek istiyorum; hemşerilerimden önce dua, sonra bir oy istiyorum. Kendimi önce Allah’a sonra da söz değerli muhtarlarıma ve hemşehrilerime emanet ediyorum. Emanetinize sahip çıkınız diyorum” şeklinde konuştu. 

Programda konuşma yapan MHP MYK Üyesi Hüseyin Yıldız da 14 Mayıs seçimlerinin önemine değinerek, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem de MHP’ye oy istedi. 

“YENİ ÜYELERE ROZET TAKILDI”

Öte yandan, MHP Gazipaşa İlçe Başkanlığı tarafından yapılan seçim ve üye çalışmalarında partiye 150 yeni üye kazandırıldı. Düzenlenen toplantıya katılan yeni üyelere, MHP’li yöneticiler tarafından rozet takıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —