BU KAVŞAĞA IŞIK ŞART!

Gazipaşa’da çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının yaşandığı Ekmel Kavşağı’na trafik ışığı konulması şart oldu. Yaşanan kazalara yenilerinin eklenmemesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz.

GÜNDEM 8.12.2022 13:12:00 0
BU KAVŞAĞA IŞIK ŞART!

Gazipaşa’da, meydana gelen trafik kazalarındaki artış dikkatlerden kaçmıyor. Alkollü araç kullanma, dikkatsizlik, kurallara uymama gibi birçok nedenden dolayı meydana gelen kazalara, kavşaklardaki düzensizlik de davetiye çıkarıyor. İlçemizde trafik kazalarının en sık yaşandığı Ekmel Kavşağı da bunlardan biri. D400 Karayolu’nu Ekmel ve Bakılar gibi ilçemizin kalabalık mahallelerine bağlayan, hemen yanı başında iki okulun bulunduğu bu kavşakta trafik ışığının olmaması tepkileri de beraberinde getiriyor.

KAVŞAK IŞIKSIZ VE DÜZENSİZ

23 Kasım’da meydana gelen trafik kazasında Galadran Kültür Derneği Başkanı Bilal Şahin’e mezar olan Ekmal Kavşağı, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Orta refüjde bulunan ağaçlar, kavşaktan dönüş yapan sürücülerin görüş açısını engelliyor. Kavşakta meydana gelen kazaların minimuma indirilmesi ve refüjdeki ağaçların korunması için kavşağa trafik ışığının konulması, yapılacak en mantıklı çalışma olarak görülüyor. Ekmel Kavşağı’nda yaşanan kazalara yenilerinin eklenmemesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz.

KAVŞAĞIN HEMEN DİBİNDE İKİ OKUL BULUNUYOR

İlçemizde en çok trafik kazasının yaşandığı Ekmel Kavşağı’nda Şehit Mesut Yılmaz İlk ve Ortaokulu ile Gazipaşa Fen Lisesi bulunuyor. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yaşandığı bu kavşak, öğrencilerimiz için de tehdit oluşturuyor. Özelikle her iki okulda öğrenim gören öğrencilerin büyük çoğunluğu taşımalı eğitimden yararlanıyor. Daha çok canların yanmaması için kavşağa trafik ışığı konulması bekleniyor.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27