“BU İKİ İTTİFAKA MECBUR DEĞİLSİNİZ”

.

SİYASET 5.05.2023 16:06:00 0
“BU İKİ İTTİFAKA MECBUR DEĞİLSİNİZ”

Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’na HDP ve HÜDA-PAR eleştirisinde bulundu. HDP ve HÜDA-PAR’ın tek bir program çevresinde birleştiğini belirterek, “Vatan Partisi olarak milletimize sesleniyoruz: Bu iki ittifaka mecbur değilsiniz” dedi. 

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin heyecanını yaşıyor. Partiler seçim çalışmalarına ve propagandalarına devam ederken, Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan’dan HDP ve HÜDA-PAR çıkışı geldi. İki partinin tek programda, birbirine çok yakın politikaları savunduğunu dile getirerek, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’na yüklendi. Her iki partiyi de bölücü olarak nitelendiren Çalışan, “14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde Cumhur İttifakı bölücü HÜDA PAR’ı meclise sokmak istiyor. Millet İttifakı da HDP (Yeşil Sol Parti) ile program bazında tam bir ortaklık içinde HDP’yi (Yeşil Sol Parti’yi) meclise sokmak için çaba sarf ediyorlar. Vatan Partisi olarak milletimize diyoruz ki: Bu iki ittifaka mecbur değilsiniz. Çözüm Var! Atatürk’ü, cumhuriyet devrimlerini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunan programı ve seçkin önderleriyle seçime katılan Vatan Partisi var! Güçlü meclis, üreten millet için oylarımız Vatan Partisi’ne!” dedi. 

İKİ PARTİNİN PROGRAMLARINI KARŞILAŞTIRDI

“HDP de HÜDA-PAR da programlarında yıkıcı siyasetleri üstüne basa basa ifade ediyor” diyen Çalışkan, “Türkiye 14 Mayıs’ta seçimlere gidiyor. Amerika’ya alet olanlar da Amerika’dan korkanlar da yanına bölücü programları olan partileri aldı. HDP; halkların ihtiyaç duyduğu özerklik modelinin geliştirilmesi için mücadele ediyor. HÜDA-PAR; eyalet sistemi, özerklik, federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilmesini savunuyor. HDP; Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkını savunur. Kayyum politikasına karşı çıkar. HÜDA-PAR; merkezi yönetim hiçbir şekilde geçici dahi olsa seçilmiş bir yöneticinin görevine son vermemelidir der. 

ANADİLDE EĞİTİM KONUSU

HDP; etnik kimliği, dili, kültürü ve dini nedeniyle tek tip Türk milleti sentezine karşı çoğul bir Türkiye hedefini savunur. HÜDA-PAR; Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin TÜRK olduğu nitelemesinden vazgeçilmelidir der. HDP; Anadilde eğitim ve anadil hakkının kamusal alana dahil her alanda uygulanması için mücadele eder. HÜDA-PAR; Anadilde eğitim için düzenlemeler yapılmalıdır. Kürtçe, Türkçe ile beraber ikinci resmi dil ilan edilmelidir der. 

ASKERLİK KONUSU

HDP; zorunlu askerlik uygulamasının kaldırılması ve vicdani ret hakkının yasalarca güvence altına alınması için mücadele eder. HÜDA-PAR; askerlik hizmeti zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır. Vicdani ret hakkı, insani temel bir hak olarak tanımlanmalıdır der. HDP; Seyit Rıza’nın zulme boyun eğmeyen, diz çökmeyen duruşu yolumuzu aydınlatıyor, Şeyh Said efendiyi bağlılıkla anıyoruz der. HÜDA-PAR; başta Şeyh Said olmak üzere Kürtlerin saygıyla andıkları, Kürt âlimlere zulmedildiği kabul edilmeli ve özür dilenmelidir ifadelerini kullanır.

İKİ PARTİNİN ÇÖZÜM SÜRECİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCESİ

HDP; partimiz, çözüm, müzakere ve barış sürecinin başarıya ulaşmasını hedefler der. HÜDA-PAR; açılım süreci samimiyetsizdir, siyasi rant aracı haline getirdiler der. Ayrıca HDP yöneticileri, Ergenekon tertibinin çökmesinden rahatsız olup “Dava derinleştirilmeli” demişti. HÜDA PAR da programında FETÖ tertibi olan sözde Ergenekon terör örgütünün varlığını kabul ediyor” ifadelerini kullandı. 

“VATAN PARTİSİ ADAYLARI GAZİPAŞA’YA GELİYOR”

Öte yandan Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan; Vatan Partisi milletvekili adaylarının Gazipaşa’da seçim çalışması yapacağını belirterek, “5 Mayıs Cuma yani bugün Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi ve Antalya il başkan yardımcısı Rıza Türkmendağ başkanlığında Vatan Partisi milletvekili adayları Gazipaşa’ya geliyor. Cuma pazarında halkla buluşacak olan adaylarımız esnaf gezisi de yapacak” dedi.

 


Anahtar Kelimeler: İTTİFAKA MECBUR DEĞİLSİNİZ”