BU DA EJDERLİ KARLAMA

Gazipaşa’da yaz aylarında vatandaşlar tarafından çok fazla tüketilen karlama, artık ejder meyveli olarak da yapılıyor. Kısa sürede çok beğenilen ejder meyveli karlama, Gazipaşalılar ve turistler tarafından çok tüketiliyor.

YEREL 15.08.2022 14:06:00 0
BU DA EJDERLİ KARLAMA

Gazipaşa’da kış aylarında Toros Dağları’nın zirvelerinde obruklarda biriken kar, yaz aylarında bin bir emekle getiriliyor. Üzerine eklenen özel şerbetlerle ‘karlama’ adını alan lezzet, yaz aylarında serinlemek için tüketiliyor. Vatandaşlar tarafından çok fazla tüketilen karlama, ilçemizde üretilen ejder meyvesiyle birleşti. Özel şerbetler yerine ejder meyvesinin kullanıldığı karlama, Gazipaşalılar ve turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

Selinus Sahili’ne açtığı statta vatandaşlara karlama satan Kerem Güler isimli genç, “Kendi bahçemizde ürettiğimiz ejder meyvesini kar ile birleştirdim. Tadını çok beğendim. Daha önce şeker ve çeşitli şerbetlerle karıştırdığımız karlamayı artık ejder meyveli de yapıyorum. Kısa sürede çok fazla olumlu dönüş aldık. Vatandaşlarımız ve turistler ejder meyveli karlamayı çok beğendi. Günlük 100-150 bardak arasında ejder meyveli karlama satıyorum. Şimdi de mart yemişli karlama yapıp müşterilerimizin beğenisine sunacağım. Tropikal meyvelerden yaptığımız karlamayı tatmak isteyen herkesi Gazipaşa Selinus Sahili’ndeki standımıza bekliyoruz” dedi.

Normal karlamayı bardak büyüklüğüne göre 10-15 ve 20 TL’ye sattığını belirten Güler, “Ejder meyveli karlamayı ise 15-20 ve 25 TL’ye satıyoruz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: EJDERLİ KARLAMA