BORÇLU VATANDAŞLARA YAPILANDIRMA FIRSATI

Kamuya olan borçların yapılandırılması teklifi Meclis'ten geçti. Kanun teklifi, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra, halkın vergi dairelerine hangi türden olursa olsun tüm borçları yapılandırma kapsamına alınacak.

GÜNDEM 11.03.2023 14:35:00 0
BORÇLU VATANDAŞLARA  YAPILANDIRMA FIRSATI

TBMM Genel Kurulu'nda, kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini öngören 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen yasayla; halkın vergi dairelerine hangi türden olursa olsun tüm borçları yeniden yapılandırma kapsamına alınacak. Söz konusu kanun teklifi, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun teklifinin vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. 

“TÜM VERGİ BORÇLARI YAPILANDIRILACAK”

Meclisten geçen kanun teklifinin, iş adamlarını, esnafları, öğrencileri ve birçok kesimi ilgilendirdiğini belirten Doğan, “Kanun teklifimiz Gazi Meclisimizde görüşülerek onaylandı. Bugün-yarın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Söz konusu kanun teklifi yasalaştığı an, vergi borcu olan bütün vatandaşlarımızın tüm borçları yapılandırılacak. Yine 2 bin TL’nin altında olan vergi borçları ise silinecek. KYK borcu olan gençlerimizin KYK borçları yapılandırılacak. Ehliyet affı ile sürücü ceza puanlarının silinecek” dedi. 

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Kanun teklinin yasalaşmasıyla vergi borcu bulunan vatandaşlarımızın rahat bir nefes alacağını belirten Doğan, “Halkımıza bu fırsatı veren başta Cumhurbaşkanımı ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, kanun teklifinin meclisten geçmesine onay veren tüm milletvekillerimize teşekkür ederim” dedi.