BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİLERİNE DENETİM

İLÇE Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Gazipaşa’da faaliyet gösteren bitki koruma ürünleri bayileri denetlendi.

GÜNDEM 12.12.2023 09:05:00 0
BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİLERİNE DENETİM

Çiftçilerin doğru ve güvenilir zirai ilaca ulaşabilmesi için Gazipaşa’da bitki koruma ürünleri bayi denetimleri yapıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde bitki koruma ürünleri, kare kodlu takip sistemi üzerinden gerekli kontrolleri yapıldı. Denetim sonrasında eksik görülen hususlarda bayilere bilgi verilip, eksikliklerin yasal süre içerisinde giderilmesi istendi.


“AMACIMIZ TARLADAN SOFRAYA GÜVENİLİR GIDA TEMİNİ”
Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, denetimlere ilişkin yaptığı açıklamasında yapılan denetimlerin halk sağlığı, ihracatta sürdürülebilirlik, tarladan sofraya güvenilir gıda temini konusunda çok önemli bir halkayı oluşturduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yapılan denetim ve kontrollerde, bayilerimizin fiziki şartlarının mevzuata uygunluğu, satışı yapılan bitki koruma ürünlerinin ruhsat kontrolleri ve son kullanım tarihleri kontrolü yapılmaktadır. Bayilerde satışı yasak olan maddelerin denetimi, insan ve hayvan gıdalarının bulunup bulunmadığı, iş yerindeki güvenlik tedbirlerinin uygunluğu kontrol edilmektedir.” >Vildan RENDE