Tarih: 05.05.2023 16:17

BİRLİKTE SAHAYA İNDİLER

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne odaklandı. Seçime sayılı günler kala Gazipaşa’da birlikte sokağa inen Millet İttifakı temsilcileri İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Nazmiye Gül Özgörü, Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Nuri Kaplan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Yavuz Demir, esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafların istek ve önerilerini dinleyen ilçe başkanları, esnaf ve çiftçilere yönelik önemli vaatlerde bulundu. 

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI, “TARIM VE GIDA GÜVENLİĞİ BAKANLIĞI” OLACAK

Ekonomik krizden etkilenen esnaflara her türlü desteğin verileceğine dikkat çeken SP İlçe Başkanı Nuri Kaplan, Tarım ve Orman Bakanlığında önemli bir değişiklik yapılacağına vurgu yaptı. Tarım ve üretime her zaman sahip çıkacaklarını dile getiren Kaplan, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nı “Tarım ve Gıda Güvenliği Bakanlığı” olarak yeniden yapılandıracağız. Tarım Kanunu’nun 21’inci maddesinde öngörülen ancak bugüne kadar hiç uyulmayan tarımsal destekleme programlarına bütçeden ayrılacak kaynağın gayrisafi millî hasılanın yüzde birinden az olamayacağı hükmünü yerine getireceğiz” dedi. 

“ÖTV YÜKÜNÜ KALDIRACAĞIZ”

“Tarımda kullanılan mazotta ÖTV yükünü kaldıracak, gübre ve tohum maliyetinin yüzde 50’sini destek olarak geri vereceğiz” diyen kaplan, “Tarımda indirimli elektrik tarifesi uygulayacak, sulama ve elektrik faturalarının hasattan sonra tahsil edilmesini sağlayacağız. Tarım Kredi Kooperatifleri‘ne tahsis edilecek GES lisansıyla üretilecek elektriği sadece işletme, amortisman ve elektrik nakil maliyetleri karşılığında tarımsal sulama amaçlı kullandıracağız. Temel tarım ürünlerinde taban fiyatlarını maliyet, kur, enflasyon ve çiftçilerimize insan onuruna yaraşır gelir sağlamayı dikkate alarak belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —