BİRİ BİTER BİRİ BAŞLAR

Selinus Sahili’nde bulunan 54 ada 15 parsel üzerinde yapılan 18. Madde uygulamasına açılan iptal davasıyla ilgili olarak hazırlanan bilirkişi raporunda, söz konusu taşınmazda yapılan 18’in iptali istendi.

GÜNDEM 15.12.2022 10:08:00 0
BİRİ BİTER BİRİ BAŞLAR

Gazipaşa Belediyesi tarafından Selinus Sahili Kızılin bölgesinde yapılan 18 uygulama planıyla ilgili itiraz ve davalar bitmek bilmiyor. Dünkü sayımızda okuyucularımıza Gazipaşa’da, 18 ayrı davacı ve Antalya Mimarlar Odası’nın, Selinus Sahili’nde yapılan imar planının iptaline yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gazipaşa Belediyesine açtığı davanın kesin olarak reddedildiğini duyurmuştuk. Söz konusu kararda Danıştay Altıncı Daire, Gazipaşa Belediyesi ile bakanlık haklı bulunmuş ve imar planının iptaline yönelik açılan davayı reddetmişti. 

BİLİRKİŞİLER 18’İN İPTALİNİ İSTEDİ

Bu kez de, Selinus Sahili’nde bulunan 54 ada 15 parsel üzerinde yapılan 18. Madde uygulamasına açılan iptal davasıyla ilgili bir gelişme yaşandı. Mülk sahibi tarafından açılan davada, 18 uygulamasın hukuka aykırı şekilde yapıldığı, arazinin bulunduğu yerden farklı bir yere aktarıldığı, parsellere bölünerek arazinin değersizleştirildiği iddia edilmişti. Söz konusu dava kapsamında bilirkişi raporu istendi. Bilirkişilerce Kızılin bölgesinde yapılan inceleme sonucunda 18’in iptaline yönelik rapor hazırlandı. Raporlar, davacı vekili tarafından ilk duruşmada mahkeme heyetine sunulacak. 

“BANA GÖRE BİLİRKİŞİLER HATALI KARAR VERİYOR”

Selinus, Koru ve Kahyalar kıyı bandında devam eden itirazlar ve davalar turizm yatırımcılarını huzursuz ederken sürecin uzaması turizm yatırımı bekleyen vatandaşların da tepkisini çekiyor. Söz konusu karar hakkında görüştüğümüz Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Bu konu sadece bir yerle ilgili… Buna benzer çok itiraz gelip davalar açıldı. Bana göre bilirkişiler hatalı karar veriyor. Dava devam ediyor. Süreci hep birlikte göreceğiz” dedi.


Anahtar Kelimeler: BİTER BAŞLAR