BİR TÜRLÜ YAPILAMAYAN KEŞİF

BİR TÜRLÜ YAPILAMAYAN KEŞİF

Ekonomik değeri yüksek çeşit çeşit tropikal ürünlerin yetiştiği Kaledran’ın böğrüne hançer gibi saplanan mermer ocağıyla ilgili mahkeme tarafından alınan keşif kararı bir türlü gerçekleştirilemedi.

GAZİPAŞA’NIN Yakacık ve Anamur’un Anıtlı mahallelerini içene alan Kaledran’a açılması planlanan mermer ocağında 15 Aralık 2022 Perşembe günü keşif yapılması kararlaştırılmıştı. Hava muhalefeti nedeniyle 31 Ocak 2023 Salı gününe yani bugüne ertelenen keşif, keşif dosyasında yer alan bazı bilirkişilerin hava muhalefetini gerekçe göstererek keşfin ertelenmesini istemesi üzerine yeniden ertelendi. Bir buçuk aydır yapılmayan keşfin sürekli ertelenmesi, başta Yakacık ve Anıtlı Mahallesi sakinleri olmak üzere Gazipaşalı ve Anamurlu çevrecilerin tepkisine neden oldu. 

KALEDRAN’DA OYUN MU OYNANIYOR?

Yapılamayan keşif yüzünden tepkili olan bölge halkı, Kaledran üzerinde oyun oynandığını düşünüyor. Dava avukatı ise yürütmeyi durdurma talebinde bulunmaya hazırlanıyor. Avukatın, yürütmeyi durdurma talebi kabul edilmez ise, reddi hakim talebinde bulunacağı gelen bilgiler arasında. 



Anahtar Kelimeler: TÜRLÜ YAPILAMAYAN KEŞİF