"BİR TEYYARECİ: VECİHİ HÜRKUŞ" OYUNUNA YOĞUN İLGİ

Gazipaşa MYO Konferans Salonu’nda Hürkuş Havacıları Topluluğu ve ALKÜ Hava ve Doğa Sporları Topluluğu iş birliği içerisinde “Bir Teyyareci: Vecihi Hürkuş” isimli tiyatro sergilendi.

GÜNDEM 6.01.2024 10:40:00 0

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Hürkuş Havacıları Topluluğu ile Hava ve Doğa Sporları Topluluğu, Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Vecihi Hürkuş’u öğrencilere anlatmak ve meslek hakkında daha çok bilgi edinmeleri amacıyla “Bir Teyyareci: Vecihi Hürkuş” isimli tiyatroyu düzenledi. Tiyatro oyuncusu Mansur Erk tarafından yazılan ve canlandırılan tiyatroda, Türk Pilot ve Mühendis Vecihi Hürkuş’un hikâyesi sahneye taşındı. Tiyatro, Türk Tiyatrosunda yazılan Vecihi Hürkuş’u anlatan ilk tiyatro oyunu olmasıyla salonda bulunan öğrencilerin dikkatini çekti. Mansur Erk’in geleneksel Türk Tiyatrosu’nun meddah geleneğine uygun biçimde yazdığı “Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş” oyunu, uyaklı dili ile akıcı ve zengin bir anlatımı ile izleyicileri büyüledi. 


HAVACILIK ÖĞRENCİLERİNE ÖRNEK OLDU
Mansur Erk, yazdığı “Bir Teyyareci: Vecihi Hürkuş” ile özellikle Havacılık alanında kendisini geliştirmek isteyen ve meslekte ilerlemek isteyen öğrencilere de örnek oldu. Mansur Erk, deneyimlerinden de faydalanarak öğrencilerle sohbet gerçekleştirdi. Canlandırdığı Vecihi Hürkuş karakteri hakkında öğrencileri bilgilendiren Mansur Erk, havacılık alanında ilerlemek isteyen öğrencilere örnek oldu. Vecihi Hürkuş’un hayatının anlatılarak sergilendiği Bir Teyyareci: Vecihi Hürkuş” isimli tiyatro; geçtiğimiz gün saat 14.00’da Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Gazipaşa Yerleşkesi Konferans Salonu’nda sergilendi. Tiyatro gösterimine katılanlar arasında ALKÜ Gazipaşa MRB Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kahyaoğlu, toplulukların akademik danışmanları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci yer aldı.


"ÖĞRENCİLERİMİZİN HAVACILIK ALANINDA BİLGİ BİRİKİMİ YAPMALARINI SAĞLADI"
Sergilenen tiyatro oyununu değerlendiren ALKÜ Gazipaşa MRB Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi (Öğr. Gör.) Ömer Yenipazarlı; “Değerli tiyatro sanatçımız Mansur Erk Bey’e Bir Teyyareci: Vecihi Hürkuş oyununu bizlere sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Emeği geçen ve yardımcı olan Hava ve Doğa Sporları Kulübü’ne ve kulüp yönetimine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin ilgiyle ve odaklanarak izlediği tiyatro oyunu, öğrencilerimizin Havacılık alanında Vecihi Hürkuş’un hayatından esinlenerek bilgi birikimi yapmalarını sağladı. Bu sayede alanlarında daha hevesli ve istikrarlı olacaklarını düşünüyoruz. Değerli sanatçımız Mansur Erk’e tekrardan teşekkür ederiz” dedi. >Aysel YILDIZ


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27