BİLİM FUARINA YOĞUN İLGİ

GAZİPAŞA Fen Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları birbirinden değerli projeler, okulda düzenlenen ‘2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda görücüye çıktı.

EĞİTİM 11.05.2024 10:34:00 0
BİLİM FUARINA YOĞUN İLGİ

Gazipaşa Fen Lisesi tarafından hazırlanan ‘2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ dün saat 11.00’de düzenlendi. Fen Lisesi öğrencileri ve danışman öğretmenleri tarafından hazırlanan birbirinden değeli projeler, bilim fuarında görücüye çıktı. Öğrenciler özenle hazırladıkları projelerini ziyaretçilerine ve öğretmenlerine sergiledi. Roket takımı ve kodlama, robot örümcek ile yapay zeka projeleri, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Stantları gezen ziyaretçilere projelerini anlatan öğrenciler, ziyaretçilerden tam not aldı. 


15 PROJE SERGİLENDİ
Düzenledikleri Bilim Fuarı hakkında konuşan Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör; “2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızı düzenledik. Ziyaretçiler tarafından ilgi çeken fuarımız, beğeniyle karşılandı. Öğrencilerimizin yapmış olduğu 15 tane projeyi ziyaretçilerimize sergiledik. Öncelikle roket takımı ve kodlama, yapay zekâ ile yapılan çalışmalar sergilendi. İngilizce soru cevap çarkı, enerji tasarrufu ile ilgili çalışma, çizilen birbirinden yaratıcı ve güzel resimler, ilçemizde yetişen çeşitli bitkilerin anlatılması gibi projelerin yanında kan grubunu bilmeyen öğrencelerimiz, kan gruplarını da öğrencilerimizin yaptıkları çalışma ile öğrendiler. Öğrencilerimizi ortaya çıkardıkları başarılı projelerinden dolayı tebrik ederek, başarılarının devamını diliyorum” dedi. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: BİLİM FUARINA YOĞUN