BİLGİÇ’TEN BAYRAKTAR’A ELEŞTİRİ

Gazipaşalı Ziraat Mühendisi Hidayet Bilgiç, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ı hedef alarak, “Tüketicinin gözüyle değil de üreticinin gözüyle açıklama yap” diyerek eleştirdi.

GÜNCEL 8.11.2022 12:21:00 0
BİLGİÇ’TEN BAYRAKTAR’A ELEŞTİRİ

Ziraat Mühendisi Hidayet Bilgiç, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ı eleştirdi. Bayraktar’ın üreticinin gözüyle değil, tüketicinin gözüyle halka açıklama yaptığını ileri süren Bilgiç, Bayraktar’dan üretim maliyetleriyle ilgili açıklama yapmasını istedi. Bilgiç, “Türkiye’de çiftçinin örgütlendiği sözde tek kurum Türkiye Ziraat Odaları Birliği… Söz konusu birliğin başkanı ayda bir ortaya çıkıyor. “Hangi Sebze meyvenin, en çok hangisinin fiyatının arttığın açıklıyor. Veya “tarladan sofraya hangi ürünün en çok fiyatının arttığını” açıklıyor” dedi.

“AYLIK MALİYET ARTIŞINI SÖYLE”

“Senin görevin girdi maliyetlerini açıklamak” diyerek eleştirilerini sürdüren Bilgiç, “Mazot, gübre, tohum, fide maliyetlerindeki zamları açıkla. Maliyet hesapla ve maliyetin ne kadar arttığını açıkla. 1 kilogram salatalık, domates, biber ve diğer ürünlerin ne kadar maliyetle üretildiğini aylık olarak açıkla. Aylık maliyet artışını söyle. Tüketicinin gözüyle değil de üreticinin gözüyle açıklama yap” şeklinde konuştu.