BİLGİÇ; “KIYILARIMIZ KORUNAMIYOR”

GAZİPAŞA ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Esin Bilgiç, Gazipaşa’nın kıyı bölgesinin yeteri kadar korunamadığını belirterek tepkisini dile getirdi.

GÜNDEM 22.08.2023 14:54:00 0
BİLGİÇ; “KIYILARIMIZ KORUNAMIYOR”

Gazipaşa’nın kıyı bölgesinin korunmasız olduğuna dikkat çeken Meclis Üyesi Esin Bilgiç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bakılar ve Koru Kıyıları’nda deniz kaplumbağalarının yavru çıkışlarına tanıklık ettik bugün. Kaplumbağaları yönlerini buluncaya kadar ilk adımların nasıl zor olduğuna şahitlik ettik. Onları şaşırtan insana bir kez daha tanık olduk. Ters yöne yol almalarına, yuva alanlarının üzerinde araba sürenlere ve onların serin sulara ulaşması için çabalayan insana tanıklık ettik.

Selinus’un öbür kıyısında, Kızılin’in dik kaya yamacının da döner, lüzumsuz ve duyarsız ışıklarla aydınlatılmaya başlandığını düşündük sonra. Özellikle şimdilik o kıyıdaki ışık ve ses kirliliğine şahit olduk. Sevgili Fikret Otyam’ın“Işık komşumuz Alanya” sözünü hatırladık sonra.  Binlerce yıl süren bir dengenin çok kısa yıllar içinde nasıl değiştiğini de. 

Selinus kalesi etekleri doğu kıyılarında bugünlere kadar gelen doğal alanlara tanıklık ettik. Bugünlerden sonra da sürmesi gerektiğine inandık. Çiçeklere, sazlara, açmaya çalışan kum zambaklarına, sığırkuyruklarına ve her yaz o kıyılarda büyük bir tevazu ile gülümseyen hayıtlara şahit olduk. Dolayısıyla Anadolu’da bir bölgenin kıyısıyla, gerisiyle bütün olarak korunabilmiş olmasının artık öyle az bulunan bir değer olduğunu gördük.”>Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27