Bıçkıcı Çayı’nı incelediler

.

GÜNDEM 1.03.2024 11:59:00 0
Bıçkıcı Çayı’nı incelediler

SARIAĞAÇ Mahalle Muhtarı Ahmet Aman, DHİ 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman, Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Ferhat Köseoğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte geçtiğimiz hafta ıslah yapımına başlanılan Bıçkıcı Çayı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

 

Devlet Su İşleri (DSİ), Sarıağaç Mahallesi’nde dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Sarıağaç’ta bulunan Bıçkıcı Çayı’nın ıslah yapım çalışmalarına başlandığının müjdesini veren Sarıağaç Mahalle Muhtarı Ahmet Aman, bölgede DSİ tarafından ıslah ve taşlama faaliyetlerinin sürdüğünü kaydetmişti. Aman, DHİ 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman, Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Ferhat Köseoğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte dün, Bıçkıcı Çayı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Taşkın kontrol inşaatını gözlemleyen ekip, yüklenici firma ve Muhtar Aman’dan işin ilerleyişi hakkında bilgiler aldı. 

 

“ISLAH ÇALIŞMAMIZ AFET YÖNETİMİNİN ÖNEMLİ BİR AYAĞI”

“Bölgesi için ıslah çalışmalarının çok değerli olduğunu dile getiren Sarıağaç Mahalle Muhtarı Ahmet Aman, “Zira Bıçkıcı’nın ıslahı ile afet yönetiminin önemli bir ayağı olarak, sel ve diğer tehlikelerin oluşmasını engelleyeceği gibi plansız yapılaşmanın ve çevre kirliliğinin de önüne geçilmesini sağlamış olacağız. Çalışmalar sonunda dere yatağındaki rüsubat, ağaç ve benzeri maddelerden temizlenip, yapılan sedde ile yerleşim yeri ve tarım arazilerinde sel ve taşkın riski önlenmiş olacak” diyerek çalışmalar tamamlanınca bölgenin ayrıca yerleşim yerine ve inşaata hazır hale geleceğinin de altını çizdi. >Vildan RENDE

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27