BIÇKICI BİTTİ SIRA DİĞERLERİNDE

.

GÜNDEM 4.07.2024 10:01:00 0
BIÇKICI BİTTİ SIRA DİĞERLERİNDE

SARIAĞAÇ Mahalle Muhtarı Ahmet Aman, yapımına Şubat ayında başlanılan Bıçkıcı Çayı’nın ıslah yapım ve taşlama faaliyetlerinin tamamlandığını dile getirerek, daha önce ıslahı yapılan Delice Çayı’nın ise DSİ tarafından kışlık bakımına başlandığını duyurdu.


Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü’nden aldığı hizmetlerle mahallesinde kalıcı çözümler üreten Sarıağaç Mahallesi Ahmet Aman, mahallesinde taşkın riski bulunan çayları ıslah ettirdi. Sarıağaç Mahallesi’nde su taşkınlarının önüne geçilmesi için büyük bir yol kat ettiklerini dile getiren Aman, önce Delice Çayı’nın ıslah çalışmalarını tamamlatıp sonra da Bıçkıcı Çayı’nın ıslahını başlatmıştı. Şubat ayında ıslah yapım ihalesi yapılan Bıçkıcı Çayı’nda yaklaşık 3,4 aydır ıslah ve taşlama faaliyetlerinin sürdüğünü ifade eden Aman, “Bıçkıcı Çayı’nda temizleme ve taşlama işlemleri de artık sona erdi. Son olarak çevre düzenlemesini de yaptık. Halkımızın hizmetine sunduk.” dedi.
 

“SEL VE TAŞKIN RİSKİ ÖNLENDİ”
Islah çalışmalarının sonunda dere yatağındaki rüsubat, ağaç ve benzeri maddelerden temizlenip, yerleşim yeri ile tarım arazilerinde sel ve taşkın riskinin önlendiğine dikkat çeken Aman, “Ayrıca ıslah çalışmalarının tamamlanmasıyla bölge yerleşim yerine ve inşaata da hazır hale geldi.” ifadelerini kullandı.


DELİCE’NİN KIŞ BAKIMINA BAŞLANDI
Daha önce ıslahı tamamlanan Delice Çayı’nın ise DSİ tarafından kışlık bakımına başlandığını dile getiren Aman, “Çalışmalar için DSİ 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman’a, müteahhitlere ve emeği geçen herkese şahsım ve mahallem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27