BEYREBUCAK’TA TAPU SEVİNCİ

GAZİPAŞA Kadastro Mahkemesi tarafından Beyrebucak Mahallesi’nde sürdürülen ve yaklaşık 5 aydır devam eden keşifler, 13 Mayıs Cumartesi günü bitiyor.

GÜNDEM 12.05.2023 14:40:00 0
BEYREBUCAK’TA TAPU SEVİNCİ

22 yıldır tapu bekleyen mülk sahipleri, işlemlerin hızlandırılmasından dolayı oldukça memnun. 

Beyrebucak Mahallesi’nin 1983 yılındaki kadastro çalışmalarında tapu verilmeyen 812 parseli, hazinenin açtığı dava kapsamında 22 yıldır mahkemelikti. Beyrebucak halkının neredeyse tümü bu dava yüzünden tapularını almak için yıllardır bekliyordu. Vatandaşların sorunlarını çözmek için harekete geçen Gazipaşa Kadastro Mahkemesi, vatandaşların dosyalarını ayırarak ocak ve mayıs ayları arasında mahallede 812 parselin keşfini yaptı. 

150 PARSEL HAKKINDA KARAR VERİLDİ

Yapılan çalışmalar kapsamında, Beyrebucak Mahallesi’nin 1/3’üne denk gelen alanın tapu sorunu mahkeme tarafından çözülmeye çok yakın. 2 Mayıs’ta başlayan duruşmalarda şuana kadar yaklaşık 150 parsel hakkında karar verildi. Duruşmaların 18 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Vatandaşlar, yıllardır geç işleyen bürokrasi nedeniyle davanın sürüncemede kaldığını, geciken iş ve işlemler nedeniyle tüm mahallenin mağdur olduğunu, ancak nihayet tapularını almak için artık gün saydıklarını belirttiler.

 


Anahtar Kelimeler: BEYREBUCAK’ SEVİNCİ