BERBER, KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONLARIN TATİL YAPACAĞI GÜNÜ VALİLİK BELİRLEDİ

ANTALYA Valiliği, Gazipaşa’da berber, kuaför ve güzellik salonların tatil yapacağı günü pazar günü olarak belirledi.

GÜNCEL 29.12.2022 13:06:00 0
BERBER, KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONLARIN TATİL YAPACAĞI GÜNÜ VALİLİK BELİRLEDİ

Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik uygulama, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak. Söz konusu uygulama kapsamında Ticaret Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 81 il Valiliğine hayata geçirilmek istenen kararın esaslarını göndermişti. Söz konusu karar hakkında çalışma yapan Antalya Valiliği, Antalya merkez ve 19 ilçede berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın hangi günü kapalı olacağını belirledi. Valilik, Gazipaşa’da berber, kuaför ve güzellik salonların pazar günü tatil yapmasına karar verdi. 

İŞTE İLÇELER VE TATİL GÜNLERİ

Valilik tarafından alınan karara göre; Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Finike, Gazipaşa, İbradı, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, ve Serik’te berber, kuaför ve güzellik salonları tatillerini pazar günü yapacak. Gündoğmuş’ta faaliyet gösteren berber, kuaför ve güzellik salonlarının tatil günü cumartesi günü olarak belirlenirken, Korkuteli ve Elmalı’da kuaför ve güzellik salonları salı, berberler pazar günü tatil yapacak. 

DERE’DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin bilgi veren Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, “Ticaret Bakanlığı’nın 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle berber kuaför ve güzellik merkezlerinin haftada bir gün kapalı olması ve çalışma saatlerinin belirlenmesine ilişkin düzenlemesi gereğince Ticaret İl Müdürlüğü’nün yazısı, Antalya Valimiz Sayın Ersin Yazıcı’nın olurları ile alınan karara göre il ve ilçelerimizde belirlenen çalışma gün ve saatlerin güncellenmiştir” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27