Tarih: 11.05.2024 10:10

“BERAAT İNANCIMIZ TAMDIR”

Facebook Twitter Linked-in

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün avukatlığını yapan Fırat Aksungur, “Müvekkilimiz Mesut Kocagöz hakkında hazırlanan iddianame isabetli olmamıştır. Lehe deliller nazara alınmamış, varsayımlara dayanan atıf ve değerlendirmeler yapılmıştır. Başkanımızın beraat edeceğine inancımız tamdır” dedi. 


ANTALYA’DA 12 Nisan’da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili iddianame mahkemeye sunuldu. 36 sayfalık iddianamede, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de aralarında bulunduğu 12 kişiye trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma, taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olma suçları yöneltildi. Şüpheliler hakkında 27 yıla kadar hapis cezası istendi. 


“VARSAYIMLARA DAYANAN ATIF VE DEĞERLENDİRMELER YAPILMIŞTIR”
Başkan Kocagöz’ün avukatı Fırat Aksungur, yaşanan son gelişmeler hakkında açıklama yaptı. İddia makamının CMK 160/2 uyarınca şüphelinin leh ve aleyhine olan delilleri toplamakla yükümlü olduğuna dikkat çeken Av. Fırat Aksungur, “Müvekkilimiz Mesut Kocagöz hakkında hazırlanan iddianame isabetli olmamıştır. Lehe deliller nazara alınmamış, varsayımlara dayanan atıf ve değerlendirmeler yapılmıştır. Müvekkil hakkında Kovuşturmaya Yer Olmadığına dair karar verilmesi beklenirken, hazırlanan iddianamenin hukuki niteliğini kovuşturma aşamasında tartışacağız. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı iddianameyi iade etmediği takdirde, kovuşturma aşamasına geçilecektir. Başkanımızın kısa süre içerisinde tahliye olacağına ve neticeten beraat edeceğine inancımız tamdır. Bu açıklamalarımızdaki gayenin kamuoyundaki algı operasyonlarının önüne geçmek olduğunu belirtir, müteveffanın ailesi ve elim kaza nedeniyle yaralanan vatandaşlarımızı incitmekten imtina ederiz” şeklinde konuştu. 


CHP’NİN YETKİLİ İSİMLERİNE BİLGİ VERDİ
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Başkan Kocagöz’ün ailesi ile birlikte Ankara’ya giden Av. Fırat Aksungur, CHP kurmayları ve milletvekilleriyle birebir görüşme gerçekleştirerek, Kocagöz’ün dosyasıyla ilgili CHP’nin yetkili isimlerine bilgi verdi. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —