BELEDİYEDEN SPORA DAVET

.

GÜNDEM 17.09.2024 01:16:00 0
BELEDİYEDEN SPORA DAVET

Gazi̇paşa Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’na özel etkinlikler düzenleyecek. 18-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklere ilçe halkını katılımını bekleyen belediye, Gazipaşalıları sağlıklı ve aktif yaşamaya davet ediyor. 

Gazipaşa Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenleyeceği etkinliklerle tüm halkı sağlıklı ve aktif yaşamaya davet ediyor. 18-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler, bisiklet turundan zumba etkinliğine, tarihi yürüyüşten çeşitli aktivitelere kadar geniş bir yelpazede katılımcılara sunulacak. Halkı sağlıklı ve hareketli bir yaşama teşvik etmek amacıyla etkinlikler düzenlediklerini bildiren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, tüm Gazipaşalıları bu özel etkinliklere katılmaya davet etti.  

 

“ETKİNLİKLERİMİZE TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ BEKLİYORUZ”  

Avrupa Hareketlilik Haftasının önemine değinen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Avrupa Hareketlilik Haftası her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa ülkeleri tarafından kutlanan bir hafta. Bu hafta içinde; yeni nesillere temiz bir çevre bırakmak, doğayı korumak, hava kirliliğini önlemek, güvenli ulaşım, egzoz salınımı ile ilgili en asgari çevreye zarar verecek araçların kullanımı, mümkünse bisiklet kullanımı ve yaya olarak ulaşımın devam ettirilmesi amaçlanmaktadır. Biz de ilçemizde sağlıklı bir yaşam sürebilmek için bu haftanın önemini vurgulamak istedik. Düzenlediğimiz etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizin katılımlarını bekliyoruz” diyerek vatandaşları yapılacak olan etkinliklere davet etti.  

 

TROPİKAL PARK’TA BİSİKLET TURU 

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftasının ilk etkinliği, 18 Eylül Çarşamba günü saat 18.00’de başlayacak olan bisiklet turu olacak. Bakılar Köprüsü’nden başlayacak tur, Tropikal Park güzergâhında devam edecek. Bisiklet tutkunları ve sağlıklı yaşama önem veren herkesin katılımına açık olan etkinlik, doğayla iç içe bir deneyim sunacak.  

 

7’DEN 70’E ZUMBA ETKİNLİĞİ  

19 Eylül Perşembe günü saat 18.00’de Selinus Sahili’nde (Halk Büfe yanı) düzenlenecek olan “7’den 70’e Zumba” etkinliği, enerjik müzikler eşliğinde katılımcılara keyifli anlar yaşatacak. Her yaş grubundan vatandaşların katılabileceği bu etkinlikte, katılımcılar profesyonel eğitmenler eşliğinde zumba yaparak hem eğlenecek hem de spor yapmanın tadını çıkaracak.  

 

GÜNEY KALESİ’NDE TARİHE YOLCULUK  

Haftanın son etkinliği ise 21 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek olan “Güney Kalesi’nde Tarihe Yolculuk” yürüyüşü olacak. Gazipaşa Belediyesi önünden hareket edecek servislerle Güneyköy Eski İlkokul önüne ulaşılacak. Buradan başlayacak yürüyüşle, tarihi Güney Kalesi’ne doğru bir yolculuğa çıkılacak. Doğa ve tarih tutkunlarının kaçırmaması gereken bu etkinlik, eşsiz manzaralar eşliğinde unutulmaz anlar yaşatacak. Güney kalesine gitmek isteyen vatandaşların buluşma noktasına servislerle ulaşımı sağlanacak. Ulaşım desteği isteyen vatandaşların Gazipaşa Belediyesi Halk Masası’na 0242 572 10 13-120 numaralı telefondan müracaatta bulunması gerekiyor.  

 

Program Detayları:  

18 EYLÜL ÇARŞAMBA  

Etkinlik: Tropikal Park’ta Bisiklet Turu  

Başlangıç Noktası: Bakılar Köprüsü  

Saat: 18.00  

 

19 EYLÜL PERŞEMBE  

Etkinlik: 7’den 70’e Zumba   

Yer: Selinus Sahili (Halk Büfe Yanı)  

Saat: 18.00  

 

21 EYLÜL CUMARTESİ  

Etkinlik: Güney Kalesi’nde Tarihe Yolculuk  

Toplanma Noktası: Güneyköy Eski İlkokul Önü  

Servis Hareket Noktası: Gazipaşa Belediyesi Önü  

Saat: 07.30  

İletişim ve Başvuru: Gazipaşa Belediyesi Halk Masası 

Telefon: 0242 572 10 13-120


Anahtar Kelimeler: BELEDİYEDEN SPORA DAVET