BELEDİYEDEN DEPREM BÖLGESİNE TAM DESTEK

Gazipaşa Belediyesi, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin hemen ardından yardım seferberliğine başlayan belediye, o günden bu yana tüm imkanlarıyla depremzedelere destek oldu.

GÜNDEM 4.03.2023 16:05:00 0
BELEDİYEDEN DEPREM BÖLGESİNE TAM DESTEK

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası, deprem bölgesinde ihtiyaç olabilecek malzeme listesine göre hayırsever vatandaşlarında desteği ile toplanan yardımlar, TIR ve kamyonlarla Gazipaşa Belediyesi’nin aracılığıyla deprem koordinasyon merkezlerine gönderildi.  İnsani yardım ve odun taşıyan toplam 16 adet kamyon ve TIR, deprem koordinasyon merkezinin yönlendirmesi ile ihtiyaç merkezlerine ulaşan araçlar, görevli personellerin de yardımı ile depremzede vatandaşlara dağıtıldı.

 

SOSYAL MARKET VE BUTİK 3500 DEPREMZEDEYE HİZMET VERİLDİ

Gazipaşa Belediyesi Fuar Alanı’nda oluşturulan Sosyal Market ve Butik, 15 gün boyunca deprem bölgesinden gelen ihtiyaç sahibi depremzedeler için hizmet verdi. Fuar alanında kurulan Sosyal Market ve Butikte yaklaşık olarak 3 bin 500 depremzedeye hizmet verildi. Deprem bölgelerine yardım çalışmalarını devam ettiren Gazipaşa Belediyesi ekipleri, Osmaniye’de hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 10 gündür Osmaniye’de bulunan belediye ekipleri, depremde zarar görmüş evleri özenle inceleyerek hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. 

 

BELEDİYE EKİPLERİ BÖLGEDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Gaziantep’te çalışmalarını devam ettirecek olan Gazipaşa Belediyesi ekipleri, hazırlıklara başladı. Antalya’da bulunan 7 ilçe ve Kırşehir, Sinop, Amasya- Merzifon, Karabük-Safranbolu belediyeleri ile koordineli çalışacak olan Gazipaşa Belediyesi, depremde büyük hasar alan Gaziantep’in yaralarını sarmak için çalışmalarına devam edecek. Ekipler, Gaziantep’in Nurdağı ve Islahiye ilçelerine konteyner kurarak, yardım çalışmalarına devam edecek. 

 

“YARDIM VE DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Depremin hemen ardından yardım çalışmalarını hızla sürdüren ve yardım çalışmalarına devam edeceklerini belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Bütün ülkeyi olumsuz etkileyen Kahramanmaraş depremi sonrasında hayırsever vatandaşlarımızın da desteği ile hemen yardım çalışmalarına başlamıştık. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere toplam 16 adet tır ve kamyon deprem koordinasyon merkezinin yönlendirmesi ile ihtiyaç merkezlerine gönderdik. İhtiyaç merkezlerine ulaşan araçlarımız görevli personellerin de yardımı ile depremzede vatandaşlarımıza dağıtıldı. İlçemizde misafir ettiğimiz depremzedeler için de Belediye Fuar alanında Sosyal Market ve Butik oluşturarak ihtiyacı olan malzemelere ulaşımlarını kolaylaştırmak istedik. 15 gün boyunca hizmet veren Sosyal Market ve Butik’te toplamda 3500 vatandaşımıza destek olduk. Ayrıca yaklaşık 10 gündür Osmaniye’de bulunan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz hala hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi de Antalya Büyükşehir Belediyemiz koordinasyonunda Gaziantep’in Nurdağı ve Islahiye ilçeleri için yardım çalışmalarımıza başlayacağız. Bu ilçelerimizde konteyner kuracağız. Bütün bu süreçte birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde desteklerini esirgemeyen Gazipaşa halkına, kooperatif ve dernek başkanlarımıza ve özveri ile gece gündüz demeden çalışan belediye ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Bir daha böyle büyük acılar yaşamamayı temenni ediyorum. Yaralarımızı birlikte sararak iyileşeceğimize inanıyor, hepimize geçmiş olsun diyorum.” dedi. 


Anahtar Kelimeler: BELEDİYEDEN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK