BELEDİYE YÖRÜK TÜRKMEN FESTİVALİ’NE KATILDI

Gazi̇paşa Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3’üncü Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne katılarak, ilçemiz ve ilçemizin kültürünü tanıtma imkanı buldu.

GÜNDEM 18.09.2024 01:56:00 0
BELEDİYE YÖRÜK TÜRKMEN FESTİVALİ’NE KATILDI

Antalya’da Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı’nda gerçekleştirilen 3’üncü Uluslararası Yörük Türkmen Festivali sona erdi. Yörük kültürünün halk oyunları, müzikleri yöresel kıyafetleri, el sanatları, yemekleriyle tanıtıldığı 3’üncü Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, büyük coşkuya sahne oldu. Gazipaşa Belediyesi de 13-15 Eylül’de düzenlenen 3’üncü Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne katılarak, ilçemiz ve Gazipaşa kültürünü tanıtma imkanı buldu. 3 gün boyunca süren festivalde Gazipaşa Belediyesi tarafından kurulan çadırı ziyaret eden katılımcılar, Gazipaşa ve ilçemiz kültürü hakkında bilgi sahibi oldu.  

 

ZİYARETÇİLERE GAZİPAŞA’NIN ÜRÜNLERİ İKRAM EDİLDİ 

19 ülke, çok sayıda ilçe ve büyükşehir belediyeleri, Yörük dernekleri ve kooperatiflerin katıldığı festivalde kurduğu çadırla büyük beğeni topladı. Ziyaretçi akınına uğrayan çadırda; Yörük göçünde kullanılan mutfak eşyaları, taş değirmen, taşımacılık için kullanılan heybeler, çuvallar, dokumalar, kirmen ve kilim dokuma tezgâhları başta olmak üzere Yörük kültürünü anlatan tüm araç ve gereçler ziyaretçilere sunuldu. 15 Eylül’e kadar devam eden festivalde, Gazipaşa Belediyesi’nin çadırını ziyaret eden misafirlere gözleme, şepit ve tropikal meyveler ikram edildi. 

 

BAŞKAN YILMAZ DA KATILDI 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yörük Türkmen Festivali’ne katıldı. Başkan Yılmaz, Düzlerçamı festival alanında Gazipaşa Belediyesi’nin Yörük çadırını ve diğer Yörük çadırlarını ziyaret ederek kültürel zenginliği yakından inceledi. 

 

“YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜN TANITILMASI ÇOK ÖNEMLİ” 

Antalya 3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali ziyaretlerinde Yörük kültürünün önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, bu kültürün Türk tarihindeki derin izlerine vurgu yaptı. "Yörükler, göçebe yaşam tarzları ve özgürlüklerine olan bağlılıklarıyla Türk milletinin dayanıklılığını ve bağımsızlık ruhunu simgeler. Biz de Gazipaşa’mızın Yörük Kültürünü tanıtmak için Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde güzel bir çadır kurduk. Ziyaretçilerimizi ağırladık, tüm çadırları ziyaret ettik. Yörük kültürümüzün tanıtılması çok önemli. Bu güzel organizasyon için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. >Selçuk ÖZTÜRK