Tarih: 03.10.2022 14:43

BELEDİYE SINIFTA KALDI

Facebook Twitter Linked-in

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Tyana Beach’te dün saat 10.00’da düzenlenen organizasyona İlçe Başkanı Terzi, MHP Gazipaşa Belediye Meclis Üyeleri Avni Atay ve Murat Özgen, parti yöneticileri ile Ülkü Ocakları Gazipaşa İlçe Başkanı Emre Görgülü katıldı. Gündeme ilişkin önemli konular hakkında açıklamalarda bulunan MHP’li Terzi, belediye hizmetleri, belediye yönetimi, İYİ Parti ve CHP’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Gazipaşa Belediyesinin vatandaşa hizmet götürme noktasında sınıfta kaldığını dile getiren Terzi, CHP’li ve İYİ Partili yöneticilerin, kendi yakınlarını belediyede bir bir işe kattığını söyledi. Gazipaşa’da Millet İttifakı’nın kendi çıkarını düşündüğünü ifade eden Terzi, “Kendi çevrelerindeki insanlara iş sağlamak, onların işini görmek üzere kurulan bir düzen var” dedi.

“2016 YILINDA BİR İHANET SÜRECİNİN İÇİNDEN GEÇTİ”

Açıklamasına MHP’den kopup İYİ Parti çatısı altında buluşan siyasileri hedef alarak başlayan Terzi, “Milliyetçi Hareket Partisi, 2016 yılında bir ihanet sürecinin içinden geçti. Bu süreçte sıkıntılı bir dönem yaşadık. İlçemizde Milliyetçi Hareket Partisi’nin vermiş olduğu makam ve mevki ile koltuklardan güç alanların, bu gücü kendi güçleriymiş gibi gördüğü ihanete varan bir durumla karşılaştık. Bu süreçte, partinin tabelasını bile söküp, içeriye alacak kadar kendilerine güvenen ve bu gücü kendilerine görme cüretti gösterdikleri bir dönemde Milliyetçi Hareket Partisi’nin Gazipaşa İlçe Başkanı olarak göreve getirildim. Bu süre içinde, bir referandum, bir genel seçim, bir de yerel seçim geçirdik. Özellikle genel seçim döneminde, Gazipaşa’da öyle bir algı oluşturuldu ki; Milliyetçi Hareket Partisi’nin 300-500 oy alacağı, giden şahısların “Biz varsak Milliyetçi Hareket Partisi var, biz yoksak Milliyetçi Hareket Partisi yok” dediği bir dönemde 2 bin 956 oy aldığımız bir süreç yaşadık” dedi.

“170’E KADAR DÜŞEN ÜYE KAYITLARIMIZ 600’LÜ RAKAMLARIN ÜZERİNE ÇIKTI”

MHP’nin üye kayıt sayısını kat ve kat arttırdığına dikkat çeken Başkan Terzi, “Bu sürecin akabinde çalışmalarız devam etti. Bugün Allah’a şükürler olsun, Milliyetçi Hareket Partisi Gazipaşa’da hak ettiği noktaya gelmek için çalışmalarını sürdürüyor. O dönemde 170’e kadar düşen üye kayıtlarımız bugün itibariyle hazırladıklarımız ve genel merkeze göndereceklerimizle 600’lü rakamların üzerine çıktı. Bu da gösteriyor ki; Milliyetçi Hareket Partisi Gazipaşa’da her geçen gün üstüne bir şeyler katarak yoluna devam ediyor. Bunu da yaptığımız salon toplantılarında gördük. Aynı şekilde, düzenlediğimiz iftar programında da vatandaşlarımızın büyük bir teveccühünü gördük. Milliyetçi Hareket Partisi her zaman insan odaklı çalışmıştır. Bizler, “Önce milletim ve devletim, sonra partim ve ben” diyen bir genel başkanın yol arkadaşlarıyız. Biz de genel başkanımızın yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“CHP’Lİ DEMİR’E CEVAP VERDİ”

MHP’li Mustafa Aksoy’a cevap veren ve “Vatandaşlarımızı aydınlatmak istiyorsanız, AKP ile ülkeyi bu hale nasıl getirdiğinizi anlatın. Cumhur İttifakı, kendi yarattığı sorunlara bile çözüm bulamıyor” diyen, CHP Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Av. Onur Demir’e cevap veren Terzi, “Bir kere Sayın Onur Demir’in parti içinde bulunduğu konumla, Sayın Mustafa Aksoy’un parti içinde bulunduğu konum aynı değil. Dolayısıyla, Sayın Mustafa Aksoy’un söylediklerine cevap verilmesi gerekirse, CHP Genel Merkezi’nden cevap verilmesi gerekir. Sayın Onur Demir, Oslo sürecinden bahsediyor, Habur sürecinden bahsediyor, çözüm sürecinden bahsediyor. Bu süreçlerle ilgili Milliyetçi Hareket Partisi’ni de suçluyor. Biz Oslo sürecinin de, Habur sürecinin de, çözüm sürecinin de, karşısındaydık, en sert tepki veren tarafıydık. Dün, bu yapılanların yanlış olduğunu, bunların çözüm olmayacağını, terörle müzakere değil, mücadelenin olması gerektiğini hep söyledik.  O dönemde, Sayın Onur Demir’in mensubu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi de çözüm sürecine destek veren açıklamalar yapıyordu. Hem çözüm sürecini eleştireceksin, hem de çözüm sürecine verilen destekleri unutacaksın. Sayın Onur Demir, PKK’nın leşlerinin cenazelerinde tabuta omuz veren milletvekillerini görmüyor. Sayın Demir, Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasından bahsetmiş. Evet! Yanlıştı… Sayın Onur Demir bunu eleştirirken, şuna da bakması lazım: Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, PKK’ya yakınlığı ile bilinen İMC TV’ye çıktığını unutmuş. Yine aynı zamanda Sayın Gürsel Tekin’in PKK’nın televizyonu olan ANF TV’ye çıktığını unutmuş. Grup Başkan Vekilleri Sayın Özgür Özel’in Medya Haber’e çıktığını unutmuş. Yine Sezgin Tanrıkulu’nun PKK’nın televizyonu olan Med Nuçe TV’ye çıktığını göz ardı etmiş, sanki Milliyetçi Hareket Partisi’nin teröre destek verdiği gibi bir algı oluşturmuştur. Terör konusunda, ülke güvenliği konusunda en sert tepkiyi veren bir partidir Milliyetçi Hareket Partisi… Hala şu süreçte bile, CHP Milletvekilleri “HDP’ye bakanlık vermeliyiz” diyebiliyor, SİHA’ların iktidar olmaları durumunda kapatılabileceğini söylüyor. Bunları söyleyen kendi milletvekilleri” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN DURUŞUNU, CUMHUR İTTİFAKI’NIN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR”

Cumhur İttifakı’nın Türk birliğinin kurulması konusunda çaba gösterdiğine değinen MHP İlçe Başkanı Terzi, “2016 yılında kurulan Cumhur İttifakı, PKK ile mücadelede etkin bir rol onuyor. Suriye’de yapılan operasyonlar, Doğu Akdeniz’de yapılan mücadeleler, FETÖ ile yapılan mücadeleler, 30 yıl sonra Karabağ’da gelen zafer, Türkiye’nin duruşunu, Cumhur İttifakı’nın gücünü göstermektedir. Suriye’de yapılan operasyonlara İP’in Genel Başkanı karşı çıktı… Öbür taraftan CHP başından beri Suriye operasyonlarına karşı. Karabağ’da Azerbaycan’a destek verdik diye, CHP’nin sözcüleri Türkiye cihatçı gönderiyor, Türkiye silah gönderiyor diye ülkemizi uluslara arası kamuoyu nezdinde sıkıntıya sokacak açıklamalarda bulunuyor. Bunların geçmiş dönemden gelen yapıları itibariyle; Türklüğe karşı bir alerjileri var. Konu Türk olunca her şey değişiyor. Türk birliğinin kurulması konusunda bir çaba var. İP’te bundan rahatsız, İP’in Genel Başkanı da rahatsız, CHP’de rahatsız. Ama beğenseler de beğenmeseler de, bir gün Turan sevdası da gerçek olacak. Cumhur İttifakı tamamen Türk devleti ve milletinin birliği ve bekası için bir araya gelmiştir. İP’in Genel Başkanı bunu en güzel şekilde açıkladı. Dedi ki: “Cumhur İttifakı ile Millet İttifakını aynı görmeyin, Cumhur İttifakı; bir amaç ve gaye için bir araya gelmiş bir ittifak... Biz  proje bazlı çalışıyoruz” dedi. Doğru söylüyor Millet İttifakı proje bazlı çalışıyor. Bu ittifak birilerinin isteği doğrultusunda çalışıyor. Bunu biz söylemedik. Biz söylesek belki kızarlardı ama kendi genel başkanları söylüyor. Tepki göstereceklerse kendi genel başkanlarına göstersinler” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN’DAN DUYDUĞUM TEK SÖZ: 'BORÇ ÇOK, PARA YOK”

Gazipaşa Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı bir tane projesinin olmadığını belirten Terzi, “Sayın Belediye Başkanı’ndan duyduğum tek söz; 'borç çok para yok' en çok duydum sözüdür Sayın Belediye Başkanı’nın… Ne olsa borç çok, para yok; borç çok, para yok; başka bir şey yok. İlçeye kazandırılan herhangi bir önemli proje yok. Eğer benim görmediğim, sizin gördüğünüz; “Başkanım önemli bir proje var” diye bana hatırlatırsanız sevinirim. Ama benim gördüğüm hiçbir şey yok. Rutin asfalt çalışması, parke yağmur suyu çalışmaları var. Ama ciddi anlamda asfalt çalışması yapsalar ona da gam yemeyeceğim.

“BELEDİYECİLİĞİ MHP BELEDİYECİLİĞİNDEN ÖĞRENİN”

Geldikleri 3 buçuk yıllık süreçte yaptıkları doğru düzgün bir asfalt çalışmaları da yok. Şu son süreçte biraz yapmaya başladılar. Seçimin yaklaşması da buna etken. Bunların dışında bir şey yok. Belediye Başkanı geçen meclis toplantısında şunu diyebiliyor: “Bundan sonra köylere hizmet yapmayacağız, ağırlığı merkez mahallelere vereceğiz.” Meclis toplantısında söylüyor bunu. Şimdi Gazipaşa’nın merkezinde yaşayan insanla, Akoluk’ta, Çığlık’ta, Sugözü’nde yaşayan insanın bir farkı yok. İki si de insan, bu ilçenin evlatları. Dolayısıyla merkezde yaşayan bir insan rahat ve konforlu bir yaşamı hak ediyorsa, kırsaldaki vatandaşlarımızda rahat ve konforlu bir yaşamı hak ediyor. Burada bile ayrımcılığa giriyorlar. Devlet parayı gönderirken merkez, kırsal diye göndermiyor. İlçenin yüzölçümüne ve nüfusuna göre gönderiyor. O para, merkezdeki insanlar rahat etsin diye değil, tüm Gazipaşa rahat etsin diye gönderiliyor.  Onlara yok merkeze var. Böyle bir anlayış yok. Bu belediyeciliği bilmediklerinin bir kanıtı. Eğer belediyeciliği öğrenmek istiyorlarsa bence Milliyetçi Hareket Partisi’nin, üretken belediyecilik anlayışını çok güzel uyguladığı bölgelere baksınlar. Onlardan bu işi biraz öğrensinler” dedi.

“BAŞKAN MUHTARLARI TEHDİT ETTİ”

MHP İlçe Başkanı Terzi, ilçe gündemini sarsacak bir iddiada bulunarak, festival toplantısına katılmayan muhtarların Başkan Yılmaz tarafından tehdit edildiğini ileri sürdü. Terzi, “İlçemizde bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan Çekirdeksiz Nar ve Tropik Meyve Festivali için bir toplantı düzenleniyor. Toplantıya kamu-kurum müdürleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katılıyor. Tabi toplantıya katılamayan muhtarlar da oluyor. Başkan Bey toplantıya katılamayan muhtarları tehdit ediyor. Diyor ki; “Bu muhtarlar bana yatırım ve hizmet için gelmesin, bunların hesabını görecem” diyor. Hayırdır? Hem bir festival düzenleyeceksin, ilçemize Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin verilişinin 100’üncü yılını kutlayacaksın, demokrasinin olduğu bir yerde, köylerde demokrasinin temsilcisi olan muhtarları tehdit edeceksin… Gerçi neyin hizmetini verdi de neyin tehdidini yapıyor onu da anlamış değiliz. Hangi köye ne yaptın da muhtarları hizmet vermem diye tehdit ediyorsun? Bu da ayrı bir konu… Bu şekilde bir belediyecilik anlayışının olduğu bir dönemi geçirdik son 3 buçuk yılda” dedi.

“YUKARDA ALLAH VAR! BAŞKAN İŞÇİ ALMA KONUSUNDA ÇOK AMA ÇOK İYİ(!)”

“Ama Sayın Belediye Başkanı işçi alımını çok güzel yapıyor” diyerek açıklamasına devam eden Terzi, “Yukarda Allah var! Başkan işçi alma konusunda çok ama çok iyi(!) “Para yok, borç çok” diyor, geldiği dönemden bu yana 180’nin üzerinde işçi almış. 180 işçinin aylık maliyeti nereden bakarsanız bakın 1 buçuk milyonun üzerindedir. Tahmini söylüyorum. Aylık 1 buçuk milyon işçiye verecek parası var ama yatırım yapacak parası yok.

“İP’İN YÖNETİCİLERİ YAKINLARINI BELEDİYEYE İŞE SOKTU”

Bu işçilerin alımlarıyla da ilgili sıkıntılar var. İP’in yöneticilerine bakıyorum; hepsi haktan, hukuktan, adaletten, adam kayırmacılıktan şikayetçiler, hepsi ülkede adaletin olmadığı, adam kayrıldığı noktasında sosyal medyalarında, basın açıklamalarında bu konulara değiniyorlar ama İP’in İlçe Başkanı’nın oğlu belediyede işe alındı. İP’in yöneticisinin birinin oğlu belediyede işe girmiş, ohh ne güzel… İP’in meclis üyesinin kardeşi belediyeye girmiş, yine yöneticinin birinin oğlu belediyede, İP’in Gençlik Kolları Başkanı belediyede, yine başka bir yöneticinin oğlu belediyede işe girmiş, başka bir meclis üyesinin gelini belediyede… E hani siz adam kayırılmasından rahatsızdınız? E hani siz vatandaşa hizmet için vardınız? Demek ki İP’in zihniyeti vatandaşa hizmet değil, etrafındaki 3-5 tane adamın yakınlarına iş sağlamakmış… Bunlar bugün bunu yapıyorsa, Allah muhafaza bir de iktidarı alsalar ne yapacaklarını tahmin edemiyorum” diye konuştu.

Bu güne kadar devlet kurumlarına hiçbir yakınını işe aldırmadığını ve bundan sonra da aldırmayacağını belirten MHP İlçe Başkanı Numan Terzi, “Eleştiri yapan biri, önce kendine bir bakmalı… Ben Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilçe başkanıyım. 6 yılım doldu, 7’inci yılıma gireceğim Allah izin verirse. 6 yılda eğer bir tanesi çıkıp da şunu diyebilirse; “Milliyetçi Hareket Partisi’nin İlçe Başkanı, bana bir konuda bir söz verdi ama sözünü tutmadı.” Diyen varsa gelsin. 6 yıllık süreçte Milliyetçi Hareket Partisi’nin İlçe Başkanı, “Anasını, babasını, kardeşlerini, çocuklarını, akrabasını; bir tanesini devlet işine kattı” diyen varsa yanıma yine gelsin. Yine 6 yıllık ilçe başkanlığım sürecinde, “Devlet eliyle doğrudan teminle iş yaptı” diyen varsa yine gelsin. Benim mesleğim mermercilik, ihaleye katılıp, doğrudan temine teklif de verebilirim ama yapmadım, yapmayacağım da.

Görev yaptığım sürece, hiçbir akrabamın, hiçbir evladımın, hiçbir yakınımın işini görmeyeceğim. Devlet kurumu olarak söylüyorum. Beni başkası alakadar etmez, ben Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilçe başkanıyım beni partim alakadar eder. Beni eleştireceklerse Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden eleştirsinler. Bana soru soracaklarsa Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden sorsunlar. Ben siyaseti kendime çıkar için yapmıyorum. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak siyaseti vatandaş için yapıyoruz. Çünkü bize bu koltukları verenler, vatandaşa hizmet et diye verdiler. Kendi çocuğunu işe kat, akrabalarını işe kat diye vermediler. Eğer bir gün, Milliyetçi Hareket Partisi’nin İlçe Başkanının oğlu, kızı, gelini, benim tarafımdan bir işe katılmış diye duyarsanız bu söylediklerimi hatırlatın. O günde o koltuğu bırakacağım. Bu kadar açık ve net söylüyorum” dedi.

“CHP’Lİ YÖNETİCİLERİN DE İŞE ALINAN BİRÇOK YAKINLARI VAR”

CHP İlçe Yöneticilerinin kendi yakınlarını işe aldırdığını ifade eden Terzi, “Şimdi birde CHP’nin işe aldıklarına bakalım. İP’in işe aldıklarını söyledik. CHP’li yöneticilerin de işe alınan birçok yakınları var. Neden taban değil de yöneticiler? Hayırdır! tabana neden iş vermiyorsunuz da yöneticilerin yakınlarına iş veriyorsunuz? Etik değil arkadaşlar… Yasaldır ama etik değildir. Vatandaş varken kendine öncelik tanımayacaksın. Demek ki siyaseti yapanlar kendi çıkarları için yapıyor. Çıkıp da siyaseti vatandaş için yapıyoruz demesinler” değerlendirmesinde bulundu.

“İYİ PARTİLİ’YE ÖZEL HİZMET”

Gazipaşa Belediyesi’nin İYİ Partililere, vatandaştan önce hizmet edildiğini ileri süren Terzi, “Şimdiki belediye, vatandaşa bir büz lazım olsa yok diyor. Yollar bozuk olsa programımızda yok diyorlar. Ama İP’in İlçe Başkanı’nın Muzkent’te ikamet eden bir yakınının evinin önüne 81 metre, bakın metre olarak söylüyorum. 81 metre beton döküyorlar. Hayırdır! O köyde İP’in akrabasından başka kimse yok mu? Niye sadece ona özel hizmet yapılıyor? Savunmaları da şu olacak: “İhtiyaçtı efendim, benim arkam diye hizmet yapılmasın mı?” diyecekler. Yapılmasın mı? Yapılsın doğru… Ama neden önce onunki ve neden köyde sadece onun evi? Diğerleri neden yok. Diğerlerinin hiçbir sıkıntısı yoksa eyvallah. Kendi çevrelerindeki insanlara iş sağlamak, onların işini görmek üzere kurulan bir düzen var. Vatandaş bunu görmüyor zannediyorlarsa yanılıyorlar. Vatandaş her şeyi görüyor. Vatandaş da bunun hesabını soracaktır emin olun. Köylü Mehmet amcanın oğlundan önce kendi oğlunu işe alıyorsan, o vatandaş bunun hesabını sorar. Belediye Başkanı da, yapmak isteğine hizmeti yapıyor. Bunu da görüyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’DE BORÇSUZ BELEDİYE VAR MI?”

Başkan Terzi, “Belediye başkanı “Şu kadar borç ödedim hizmet yapmıyoruz” diyor. Peki satılan arsalardan ne kadar para gelmiş? Onu hiç söylemiyor. Geçmiş dönemlerdeki alacaklardan ne kadar tahsil etmiş? Onu da söylemiyor. En basitinden METEM okuluyla ilgili Cemburak Özgenç tarafından bir açılan dava vardı. O davayı belediye kazandı ve oradan ne kadar para geldiğini de söylemiyor. Hesaplarına bunları da kat görelim bir. Sonra borç var diye yatırım yapmayacaksan, çöpleri de toplamayalım. Araçları hiç çalıştırmayalım. Vatandaşa hiç hizmet götürmeyelim. Emin olun belediyenin borcu bittiği gibi kasasında para da olur. Ama hizmet yapamadıktan sonra, senin kasan dolu olsa ne yazar boş olsa ne yazar… Türkiye’de borçsuz belediye var mı? Varsa bana bir örnek gösterin…

“KOSKOCA BELEDİYE, TEBLİGAT KONUSUNDA SIKINTI YAŞADI”

Ayrıca, tahsil edilen borçların arsında emlak borçları da var. Belediye borçları tahsil etmek için vatandaşların araçlarına yakalama kararı koydurttu. İnsanlar hanımıyla, çocuklarıyla işe, gezmeye, hastaneye giderken polis uygulamasında yakalanıp, araçlarına el konuldu. Kamyoncuların şehir dışında araçları bağlandı. Bir zahmet o belediye, araçlarını bağlatıp, gece vakti yürüyerek evlerine gitmesine neden oldukları insanlara hizmet götürsün. Tabi ki o ücretleri tahsil etmek belediyenin yasal hakkı. Ama insanları mağdur edip, o ücretleri alıyorsan, bir zahmet o insanlara hizmet ver. Koskoca belediye, tebligat konusunda da sıkıntı yaşadı. Birçok kişiye tebligatları ulaşmadı. Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) sistemini kullanıp insanlara tebligatlarını gönderebilirdiniz, onu bile yapamadınız” dedi.

“BELEDİYE VATANDAŞA HİZMET GÖTÜRME NOKTASINDA SINIFTA KALMIŞTIR”

Belediye tarafından yapılan doğrudan teminler var. Doğrudan teminlerde, bazı tekliflerde isim yok. Vatandaş teklifi vermiş ama isim yok, imza var. Sarı Çizmeli Mehmet Ağa… Bazılarında kaşe yok. Doğrudan temini alan firma belli değil. Bunun yanında yine doğrudan teminle çok miktarda malzeme alınacak, ama teklifi çok az kişiden alıp işi bitirmişler. Sayıştay raporlarında bunlar mevcut. Ama bu noktada Sayın Belediye Başkanı’na şerh koymamıza rağmen bize her hangi bir bilgi vermedi. Dolayısıyla geride bıraktığımız son 3 buçuk yılda Gazipaşa Belediyesi başarısızdır, vatandaşa hizmet götürme noktasında sınıfta kalmıştır. İnşallah kalan bir buçuk yılda çok bir çalışma yaparlar da bizim de teşekkürümüzü alırlar” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —