BELEDİYE EKİPLERİNDEN "SIFIR ATIK" EĞİTİMİ

GAZİPAŞA Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki okullarda “Sıfır Atık” eğitimleri vermeye başladı.

EĞİTİM 9.05.2024 09:56:00 0
BELEDİYE EKİPLERİNDEN

Gazipaşa Belediyesi tarafından büyük önem verilen “Sıfır Atık” projesi gelecek nesillere aşılanıyor. Bu kapsamda, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, atıkların dönüştürüldüğü bir ilçe olma amacıyla ilkokul öğrencilerine yönelik çevre bilinci ve geri dönüşüm eğitimleri vermeye başladı. Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında Gazipaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri tarafından ilköğretim öğrencileri için başlatılan çevre bilinci eğitimi, bu yıl ilk olarak Cumhuriyet İlkokulu ve Avukat Kemal Akça İlkokulu’nda verilmeye başlandı. Proje kapsamında öğrencilere; doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda “Sıfır Atık” eğitimleri verildi. Gazipaşa Belediyesi ekipleri, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde ilçedeki okullarda vereceği “Sıfır Atık” eğitimleri ile binlerce çocuğa ulaşmayı hedefliyor.


“BİNLERCE ÖĞRENCİYE ULAŞMAYI AMAÇLIYORUZ”
Gazipaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünde görevli Çevre Mühendisi Gamze Tokgöz, sıfır atık projesinin önemine vurgu yaparken, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü olarak amacımız şehrimizdeki tüm okullarda ilkokul seviyesini hedef aldığımız öğrencilere sıfır atık projesinin önemini anlatan eğitimler oluşturup, onları bu konuda bilgilendirmektir. Aynı zamanda sadece bu dönemde değil, önümüzdeki dönemlerde de Sıfır Atık eğitimlerimiz aralıksız devam edecektir” dedi. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27