BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA

.

SİYASET 20.02.2024 09:33:00 0
BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA

Geçtiğimiz günlerde Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın “Hizmette Daima İleri” sloganıyla gerçekleştirdiği tanıtım ve bilgilendirme toplantısını değerlendiren İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Mehmet Yüksel “Mehmet Ali Yılmaz’ın koskoca 5 yılı cak ile cuk ile bitti. Kendisine 2019-2024 yılları arasında yapmayı söz verdiği seçim beyannamesine tekrar bakmasını rica ediyorum. Sadece ucube tropik parkı dışında vaat ettiği hangi sözünü gerçekleştirmiş acaba ?” dedi.


GAZİPAŞA Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Mehmet Ali Yılmaz, geçtiğimiz günlerde “Hizmette Daima İleri” sloganıyla “Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantı” düzenlemiş, 2019-2024 yılları arasında yapmayı söz verdiği ve hayata geçiremediği birçok projeyi de yeni dönem de ilçe halkına yapacağının sözünü vermişti.


5 YIL CAK İLE CUK İLE BİTTİ!
Yılmaz’ın tanıtım ve bilgilendirme toplantısını değerlendiren İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Mehmet Yüksel, “Sayın Mehmet Ali Yılmaz’ın koskoca 5 yılı cak ile cuk ile bitti. Kendisine 2019-2024 yılları arasında yapmayı söz verdiği seçim beyannamesine tekrar bakmasını rica ediyorum. Sadece ucube tropik parkı dışında vaat ettiği hangi sözünü gerçekleştirmiş acaba ?” ifadelerini kullandı.


“TOPLUMDA ALGI YANILTMASINA SEBEBİYET VERİYOR”
Başkanı Adayı Mehmet Yüksel, açıklamasının devamında: “Sayın Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz 5 yılı değerlendirdi ve önümüzdeki 5 yıl için de Gazipaşa halkından tekrar yetki talebinde bulundu. Geçen koskoca 5 yılın içinde sadece ucube tropik parkı anlatabiliyor. Anlatabileceği başka konu da yok zaten. Ancak asıl üzücü olan da şu ki; Topumda algı yanılmasına sebebiyet veren Mehmet Ali Yılmaz Gazipaşa Belediyesi için bütün borçların ödediğini iddia edip, belediyenin borçla ilgili hiçbir sıkıntısının olamadığını dile getiriyor olması. Mehmet Ali Yılmaz’a şu soruları sormak istiyorum: 


-Belediyeyi devraldığını zaman borç miktarı ne kadardı?
-Bugün ki borç miktarı ne kadar? 
-Belediyenin bütçesinin sürdürebilir hale gelmesi için kimler sana ne kadar katkı sağladı?
-Ne kadar gayrimenkul taşınmaz mal satıldı? 
-Kendine yeni akarlar,  yeni kaynaklar oluşturabildin mi?


BELEDİYENİN BORÇLARI DEVAM EDİYOR
Mehmet Ali Yılmaz’ın seçmenin karşısına çıkıp “Ben belediyenin borçlarını ödedim, belediyeyi bu hale getirdim.” demesi kadar abes işgal eden bir durum yoktur. Gazipaşa belediyesinin borçları devam etmektedir. Sürdürülebilir hale gelmesi için biz encümen üyeleri olarak kendisine ciddi katkılar sağladık ve destek verdik. Ama Mehmet Ali Yılmaz’ın bugün kamuoyunda bir algı yaratmasıyla getirdiği nokta kendisine hiç yakışmamıştır.” şeklinde konuştu.


“TEK ADAM REJİMİNİ SÜRDÜREN YILMAZ’IN KENDİSİ”
Yılmaz’ın tanıtım ve bilgilendirme toplantısına belediye personelini zorbayla ve baskıyla götürdüğüne dikkat çeken Yüksel, “Cumhuriyet Halk Partili (CHP) kardeşlerimiz hep Cumhurbaşkanı’nı tek adam olmakla suçlamakta. Ancak Başkan Mehmet Ali Yılmaz tanıtım toplantısına belediye personelinin ve personel yakınlarının o toplantıya katılmaya mecbur kılması Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti zihniyetinin daha da ötesinde bir davranıştır. Gayri ahlaki bir davranıştır. Mehmet Ali Yılmaz’a da yakışmamıştır.” dedi.


“TOPLANTIYI BELEDİYE PERSONELİNE DEĞİL GAZİPAŞA HALKINA YAPMALIYDI”
Toplantıyı belediye personeline değil Gazipaşa halkı ile yapmalıydı diyen İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Mehmet Yüksel, şöyle devam etti: “Belediye personelini o salondan çıkardığınızda geriye kalan kimse yoktu. Gazipaşa halkı bunu izliyor. Belediye personeline yapmış olduğu baskılar oy olarak kendisine ters tepecektir. Ben inanıyorum ki belediye personelinin büyük bir kısmı da Mehmet Ali Yılmaz’a oy vermeyecektir. Mehmet Ali Yılmaz tek adam algına kapılmış gidiyor. Her şeyi ben bilirim, her şeyi ben yaptım edasıyla devam ettiği sürece bize de bir açılmaktadır. Seçimi de kazanmamıza destek olmaktadır.


“BAŞKANLIK MAKAMINI SOPA OLARAK KULLANMAYACAĞIZ”
31 Mart’tan sonra 1 Nisan’da biz göreve geldiğimiz zaman asgari ücret seviyesinde ya da 657 devlet memuru olarak çalışan hiç kimse ile siyaseten bir ilişkimiz olmayacaktır. Belediye Başkanlığı makamını bunların üzerinde bir sopa olarak kullanmayacağız. Bu taahhüdü de Gazipaşa halkına özellikle de belediye çalışanlarına veriyorum. 


PERSONELE ZAM MÜJDESİ
Aynı zamanda belediye personelinin de ekonomik alanda düzenleme yapacağımızın müjdesini de buradan veriyorum. Mehmet Ali Yılmaz’ın 2019’daki seçim beyannamesi ne bir kez daha bakmasını rica ediyorum. Vaat ettiği sözlerin ne kadarı yaptığını tek tek, kalem kalem bir muhasebesinin yapması gerekiyor. Eğer bunu başaramıyorsa yeni 5 yıl için yetki istemesi son derece abestir.  


BAŞKANLIK BENİ AŞIYOR DİYEBİLİRDİ
Bence Mehmet Ali Bey 5 yılın sonunda “Başkanlık işi beni aşıyor… Ben aday değilim… Gazipaşa’yı daha iyi yönetecek kadrolara bırakmak adına ben çekiliyorum.” demesi gerekirdi. Gazipaşa halkı ama gereken cevabı 31 Mart’ta kendisine verecektir.” 


DÜN DE BURADAYDIM, YARIN DA BURADA OLACAĞIM!
Yüksel açıklamasını “Dün gelip yarın gideceklerden değilim. Dünde buraydım, yarın da burada olacağım” sözleriyle sonlandırdı. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27