BELBAŞI’NDA YAPILAN YIKIMA VATANDAŞ TEPKİSİ

Gazipaşa’da esnaflık yapan Ahmet Doğan isimli vatandaş, Belbaşı Yaylası’nda 2006 yılından buyana kullandığı ve Gazipaşa Malmüdürlüğü ile mahkemelik olduğu arazideki yapılarının Gazipaşa Belediyesi tarafından yıkıldığını belirtti.

GÜNCEL 6.01.2023 10:30:00 0
BELBAŞI’NDA YAPILAN YIKIMA VATANDAŞ TEPKİSİ

 

Gazipaşa’da esnaflık yapan Ahmet Doğan isimli vatandaş, Belbaşı Yaylası’nda 2006 yılından buyana kullandığı ve Gazipaşa Malmüdürlüğü ile mahkemelik olduğu arazideki yapılarının Gazipaşa Belediyesi tarafından yıkıldığını belirterek, “Dava devam ederken yıkım işlemi yapılmaz. Belediye hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi. 

Gazipaşa’da esnaflık yapan Ahmet Doğan, Gazipaşa Malmüdürlüğü ile mahkemelik olduğu Belbaşı Yaylası’ndaki 101 ada 672 parsel numaraları arazisi üzerindeki yapının Gazipaşa Belediyesi tarafından yıkıldığını belirtti. Söz konusu araziyi 2006 yılından bu yana kullandığını iddia eden Doğan, “Arazimden Sugözü Mahalle Muhtarı’nın ihbarı üzerine men edildim. Bunun üzerine Gazipaşa Malmüdürlüğü ile davalık oldum. Hem onların bana karşı açtığı dava hem de benim onlara karşı açtığım dava devam ediyor. Burayla ilgili 2 dava dosyası devam ederken arazim içinde bulunan yapım, 29 Aralık Perşembe günü belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Dava devam ederken yıkım işlemi yapılmaz. Belediye hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi. 

MADDİ VE MANEVİ ZARARA UĞRADIM

Belbaşı Yaylası’nda sadece kendisinin kullandığı alanın bulunmadığını, yaylada birçok kişi tarafından kullanılan çok sayıda arazi olduğunu söyleyen Doğan, “Adaleti benim üzerimden sağlamak istiyorlar. Orada çok sayıda kişinin kullandığı birçok arazi var. Bana uygulanan bu durum neden onlara da uygulanmıyor? Beni şikayet eden Mahalle Muhtarı neden diğer şahısları şikayet etmiyor? Dava sonuçlanır, mahkeme benim yapıma yıkım kararı verirse buna ses etmem. Adaletin kestiği parmak acımaz der; mahkeme kararına saygı duyarım. Ama mahkeme sonuçlanmadan arazi içindeki yapımı yıktılar. Arazinin dışına çektiğim teller ve demirler kayıp. Maddi ve manevi zarara uğradım. Bu kanunsuz bir işlem. Hakkımı yasal yollardan arayacağım” diye konuştu. 

“YAPTIKLARI MASRAFLA HİZMET YAPSINLAR”

Belediye ekipleri tarafından yapılan yıkım işleminin binlerce liraya mal olduğunu ileri süren Doğan, “Gazipaşa’dan Belbaşı’na giden ekiplerin masrafı nereden bakarsanız minimum 10 bin lira… Bu kanunsuz iş için binlerce lira masraf edeceklerine hizmet yapsınlar. Biz, Macar Mahallesi’nde bulunan Akkent Sitesi’nin bulunduğu yolu yaptırmak için o kadar dilekçe verdik. Geldiler, bir boy gösterisi yaptılar ama hizmeti yapmadılar. O hizmeti yapmayan belediye, kanunsuz iş için binlerce lira masraf edip, Belbaşı Yaylası’na yıkıma geldi. Tekrar söylüyorum, orada benim yapımdan başka 300 civarında yapı var. Benimkini nasıl yıkıyorlarsa onları da yıksınlar” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27