BEKLENEN OLDU

.

GÜNDEM 4.03.2024 08:56:00 0
BEKLENEN OLDU

Gazipaşa’da, merhum Ali Oğuz’un ailesinin Gazipaşa Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı ile mülkiyet sorunu yaşanmasına neden olan Behzat Bayıroğlu Parkı ve Av. Kemal Akça Okulu’nun bahçe duvarının bir bölümünde yıkım ve söküm işlemi gerçekleştirildi. 


GAZİPAŞA’NIN tanınmış iş insanlarından merhum Ali Oğuz’un ailesi, dönemin Belediye Başkanı Cemburak Özgenç zamanında Gazi Mahallesi’ne yapılan Behzat Bayıroğlu Parkı ile Av. Kemal Akça İlköğretim ve Ortaokulu’na ait bahçenin bir kısmında yaşanan mülkiyet sorunu çözüme kavuşturdu. Gazipaşa Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’na karşı mülkiyet mücadelesi veren Oğuz Ailesi, hem Gazipaşa Belediyesi’nin hem de Milli Eğitim Bakanlığı’nın arazilerini işgal ettiğini ileri sürerek, geçtiğimiz yıllarda iki kuruma da dava açmıştı. Açılan dava geçtiğimiz aylarda sonuçlanmış, Oğuz Ailesi’ni haklı bulan mahkeme, Behzat Bayıroğlu Parkı’nın bulunduğu alan ile Av. Kemal Akça İlköğretim ve Ortaokulu bahçesinin bir bölümünü kapsayan Ali Oğuz’a ait 1.884 metrekarelik tapulu taşınmazın, Gazipaşa Belediyesi ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın işgal ettiğine hükmetmişti. 


CEBRİ İCRA YOLU SEÇİLDİ
Söz konusu taşınmazın Oğuz Ailesi’ne teslim edilmesini kararlaştıran mahkeme, dava masraflarının ve taşınmazın eski haline getirilmesi esnasında doğacak masrafların Belediye ve Bakanlık tarafından karşılanmasına hükmetti. Mahkeme kararının ardından harekete geçen Oğuz Ailesi ve avukatları, Gazipaşa Belediyesi ile Milli Eğitim Bakanlığı’nca işgal edilen taşınmazlarının kendilerine teslim edilmesini istediler. Mahkeme kararının uygulanmasını gerektiğini savunan aile, iki kurumun da konuyla ilgili işlem yapmaması üzerine cebri icra yolunu seçti. Geçtiğimiz günlerde iki kuruma da gönderilen yazıda, Behzat Bayıroğlu Parkı’nın bulunduğu alan ile Av. Kemal Akça İlköğretim ve Ortaokulu bahçesinin bir bölümünü kapsayan taşınmazda yıkım ve söküm işlemi yapılacağı bilgisi paylaşıldı. 


BAHÇE DUVARI YIKILDI PARK SÖKÜLDÜ
Oğuz Ailesi ve avukatları, yaşanan gelişmelerin ardından 2 Mart Cumartesi günü harekete geçti. Oğuz Ailesi’nin avukatları, yıkım ve söküm işinde çalışacak işçiler, bölgeye getirilen iş makinesi ile polis ekipleri söz konusu alanda hazır bulundu. İlk olarak okul bahçesini çevreleyen duvarların demir çitleri kesildi. Ardından ise taşınmaz sınırları içinde kalan okul bahçe duvarı yıkıldı. Son olarak park içinde bulunan çocuk parkı oyun grupları ve spor aletleri sökülerek, belediyeye teslim edilmek üzere araçlara yüklendi. Yıkım söküm işlemi sırasında olay yerine gelen Gazipaşa Belediyesi Zabıta ekipleri, evrakları kontrol edip olay yerinden ayrıldı. Bu sırada çevrede bulunan ve o anlara tanık olan vatandaşlar ise son 10 yılın belediye yönetimine tepki gösterdi. Bir parkın mülkiyet sorunun yıllardır çözülememesine anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, “Park yaptık” diyen mevcut belediye yönetimini, yapılan parkları koruyamamakla eleştirdi. 


BELEDİYE VE BAKANLIK BÖYLE SAVUNMA YAPMIŞTI
Yargıya taşınan mülkiyet sorunuyla ilgili Gazipaşa Belediyesi’nce yapılan savunmada; söz konusu taşınmazın tapulu olsa da imar planına göre park alanında bulunduğuna dikkat çekilmişti. Ayrıca ailenin yıllar önce yapılan parkla ilgili bir itirazda bulunmadığını savunan Gazipaşa Belediyesi, söz konusu parkın kamunun hizmetine tahsis edildiğine dikkat çekerek, davanın reddini istemişti. Milli Eğitim Bakanlığı ise, davanın zaman aşımına uğradığını ifade ederek, dava konusu taşınmazın imar planında park olarak tahsis edildiğine vurgu yaptı. Kamulaştırmanın belediye sorumluluğunda olduğuna dikkat çeken Bakanlık, davaya konu olan 1.884 metrekarelik tapulu taşınmazın 410 metrekaresinin okul bahçesinde bulunduğunu, o alanda yapı bulunmadığını ve davanın reddedilmesi gerektiğini savunmuştu. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27