BAYRAMA HAZIRIZ

.

ASAYİŞ 15.06.2024 10:06:00 0
BAYRAMA HAZIRIZ

Gazipaşa’da Kurban Bayramı tedbirleri alındı. Bayram süresince, belediye, emniyet, jandarma ve sağlık ekipleri iş başında olacak. Bayramın acıya dönüşmemesi için çalışmalarına yoğunluk veren polis ve jandarma ekipleri, olası kazaların önüne geçmek için denetimlerini arttırdı. 


GAZİPAŞA halkının rahat ve huzur ve güven içerisinde bayram tatili geçirmesi için tüm kurumlarda gerekli tedbirler alındı. Gazipaşa Belediyesi 16 Haziran yani yarın başlayacak Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında yolları, cadde ve parkların gerekli bakımını yaptı. Gazipaşa Belediyesi zabıta ekipleri, arife gününden kurban pazarında ve kurban kesim noktalarında denetimlerine yoğunluk vererek, vatandaşların kurban ibadetini hijyenik ortamda yapmalarına imkan sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi ise vatandaşların kabir ziyaretlerini daha sağlıklı yapabilmesi amacıyla ilçe merkezi ve 53 mahalledeki mezarlıklarda kötü görüntüye neden olan otları temizledi, ağaçları budadı ve tamiratlar yaptı.
 

TÜM TEDBİRLER ALINDI
Kurban Bayramı tatili için emniyet, asayiş, trafik, sağlık ve diğer hizmetlerle ilgili olarak da tüm tedbirler alındı. Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgelerinde denetime ağırlık verecek, devriye hizmetlerini artıracak, trafik kontrollerini mevcut genelgeler ve emirler doğrultusunda sürdürecek. Bayram süresinde tam kadro görevde olacak olan kolluk kuvvetleri, vatandaşların güvenli bir bayram geçirmesi için çalışacak. Sağlık alanında Gazipaşa Devlet Hastanesi Acil Servisi hizmet verecek. 
 

TRAFİKTE ÖNLEMLER ALINDI
Bayramın hüzne dönüşmemesi için çalışmalarına hız veren jandarma ve polis ekipleri, Gazipaşa dahil Antalya genelinde denetimlerine yoğunluk verdi. Özellikle bayramlarda meydana gelen trafik kazalarının önüne geçilmesi için İl Jandarma Komutanlığı ile Antalya Emniyet Müdürlüğü bir dizi önlemleri hayata geçirdi. 
 

HAVADAN DENETİMLER YAPILACAK
Trafik ekiplerinin özellikle Gazipaşa’dan Kaş’a kadar onlarca noktada kontrol bölgeleri kurduğu, şuana kadar olumsuz bir olayın yaşanmadığı belirtildi. Ekiplerin, drone ve cayrokopter ile de havadan sahil hattı boyunca denetimler yapacakları öğrenildi. Uygulamaların amacının ceza yazmak olmadığı, vatandaşların uyarılarak, herhangi bir yaralanma ya da ölüm olayının yaşanmaması için çaba sarf edildiğine dikkat çekildi. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: BAYRAMA HAZIRIZ