BAYRAM HAREKETLİLİĞİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Gazipaşa’da Kurban Bayramı’ndan önce ikinci el otomobilde yaşanan bayram hareketliliği yerini sessizliğe bıraktı.

26.07.2022 13:36:00 0
BAYRAM HAREKETLİLİĞİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Yaşanan durgunlukla birlikte, ikinci el otomobil fiyatlarındaki yükseliş trendi de durdu. Galericiler tatil sezonunun ardından tekrar bir hareketlilik beklerken, durgunluğun dönemsel olduğuna dikkat çekildi.

Gazipaşa’da ikinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşandığına dikkat çeken Yaman Otomotiv sahibi Serdar Yaman, “Gazipaşa’da Kurban Bayramı öncesinde başlayan hareketlilik şu anda durdu. Özellikle tatil döneminden önce ciddi bir hareketlilik vardı. Vatandaşlarımız binek araçlara bir hayli rağbet göstermişti. Ama şu anda bu hareketlilik yerini daha sakin bir ortama bıraktı. Bunun birlikte yukarı doğru hareket eden ikinci el araç fiyatları da olduğu yerde çakıldı. Son günlerde fiyatlarda yükselme ya da azalma yok” dedi.

“DURGUNLUĞUN DÖNEMSEL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

İkinci el otomobil piyasasında yaşanan durgunluğun dönemsel olduğunu ifade eden Yaman, “Bayram ve tatil önceleri ikinci el piyasasında başlayan hareketlilik, tatil sürecinde ve bayramdan sonraki süreçlerde yerini durgunluğa bırakıyor. Bunu her bayram yaşıyoruz. Galericiler bu durgunluğun dönemsel olduğunu bilir. Önümüzdeki günlerde yine hareketliliğin artacağını düşünüyoruz. Ama şu an için ciddi bir hareketlilik yok. Araç almak isteyenler bu dönemin durgunluğundan faydalanabilir” şeklinde konuştu.