BAŞÖRTÜSÜ TEPKİSİ

Çınar Derneği “Başörtülü psikolog, psikiyatrist, PDR uzmanı olmaz” diyen Profesör Üstün Dökmen’e tepki gösterdi.

GÜNDEM 18.08.2022 13:11:00 1
BAŞÖRTÜSÜ TEPKİSİ

Tartışmalara yol açan açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Üstün Dökmen, Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalına konuk oldu. Dökmen, başörtülü kadınların psikolog, psikiyatr ve rehber öğretmen olmamaları gerektiğini savundu. “Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır” diyen Profesör Üstün Dökmen, tepkileri üzerine çekti. Çınar Gazipaşa Eğitim Kültür Ve Dayanışma Derneği, Profesör Üstün Dökmen’in açıklamalarına sert tepki gösterdi.

DÖKMEN’İN SÖYLEDİKLERİ YOK HÜKMÜNDEDİR

Gazipaşa Eğitim Kültür Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, “Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde görevli Prof. Dr. Üstün Dökmen, bir sosyal medya platformunda yayınlanan programda, maalesef "Başörtülü psikolog olmaz" ifadelerini kullandı. Çınar Derneği olarak, bizler de diyoruz ki: Üstün Dökmen adlı devşirme aydının söylemi, milletimiz ve bu toprakların çocukları için yok hükmündedir.

KİNDARLIKTA MASTER YAPMIŞ BİR PROFESÖRSÜNÜZ

Bir kadın psikolog için önemli olan başörtüsü değil, donanımı ve liyakatidir. Eski Türkiye'nin fosil aydınının bu ülkeye katacağı hiç bir şey de yoktur. 28 Şubat zihniyetinin çürümüş beyinli bireyleri bilsinler ki küllerinden doğan bu millet, daima değerleriyle ve inancıyla var olacaktır. Ülkemizde, hâlâ bu zavallı, dışlayıcı nefret söyleminin sürüyor olması utanç vericidir. Bizce siz, bilim adamı değil kindarlıkta master yapmış bir profesörsünüz.

“EMEKLERİNİZE, BİLGİNİZE YAZIK”

Üstün Bey! Daha önce de, farklı ortamlarda benzer yorumlar yaptınız. Ne bilimsel ne insani olan bu kaba ezberlerle ömrünüzü tüketiyorsunuz, emeklerinize, bilginize yazık... Biz inananlar ısırıldığımız yerden bir daha asla ısırılmayacağız. Bu zihniyete fırsat vermek bir yana elde edilen kazanımların daha da artarak devam etmesi için bütün benliğimizle ve tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla.”


Anahtar Kelimeler: BAŞÖRTÜSÜ TEPKİSİ
Zühal Uzun
19.08.2022 12:04:55
Saldırmayın ve bu kıymetli adamın söylediği nedenin doğru olup olmadığını düşünün. Am türbanı siyasi simge olarak kullandığınız için doğruların üstüne de bir örtü çekersiniz.Devletin diğer görüşlere inançlarına sahip insanlarını bu kurumlara sokmazsınız.Atatürk kılık kıyafeti düzenlerken milletin şuna dini kullananların neler getireceğini önceden görmüş.