BAŞKASININ ARAZİSİNE EV YAPINCA VARİSLER AYAKLANDI

Gazipaşa’da imar ve taşınmaz tartışmaları bitmek tükenmez bilmezken, Beyobası Mahallesi’nde bir vatandaşın tapulu arazisi içine başka bir vatandaşın konut inşa ettiği iddia edildi.

GÜNDEM 17.10.2022 14:46:00 0
BAŞKASININ ARAZİSİNE EV YAPINCA VARİSLER AYAKLANDI

Konuyla ilgili tapulu arazisi içine ev yapıldığını Cimer’e şikayet eden taşınmaz sahibi; söz konusu evle ilgili yapı kayıt belgesi ile tüm aboneliklerin iptaline karar verildiğini, ancak belediyenin pandemiyi bahane göstererek işlemi gerçekleştirmediğini ileri sürdü.

Söz konusu olay, Beyobası Mahallesi sınırları içinde bulunan 111 ada, 245 nolu parsel üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Saniye Efe isimli vatandaşın tapulu arazisine, yine araziyi satın aldığını iddia eden başka kişilerce ev inşa edildi. Yaşanan gelişmeler üzerine harekete geçen, Saniye Efe ve varisleri, tapulu arazilerinin içine ev yapıldığını ve söz konusu evin yıkılması için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) şikayette bulundu. Alınan şikayet, Antalya Valiliği üzerinden Gazipaşa Belediyesine bildirildi. Gazipaşa Belediyesi, söz konusu taşınmaz üzerinde bulunan evin, yapı kayıt belgesinin bulunduğunu belirterek şikayete cevap verdi. Gelen cevap üzerine yeniden CİMER’e şikayette bulunan varisler, söz konusu arsanın kendi tapulu arsaları olduğunu ve yapı kayıt belgesinin usulsüz olduğunu belirtip, belgenin iptal edilmesini istedi.

Söz konusu şikayetin ardından, 111 ada, 245 nolu parsel üzerine bulunan yapının yapı kayıt belgesi ile yapıya ait tüm aboneliklerin iptaline karar verildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğü tarafından alınan kararın, vatandaşların pandemiden etkilenmesi ve işlemin pandemiden sonra yapılması kararlaştırıldı.  Söz konusu kararın bir yıl önce çıktığını ancak belediyenin pandemiyi bahane göstererek iptal işlemini gerçekleştirmediğini ileri süren Saniye Efe’nin varisleri, Çevre Şehircilik ve İlkli Değişikliği Bakanlığı ile Gazipaşa Belediyesi’ni göreve davet ettiler.